Istinite priče iz Janine ordinacije: Omađijana moja voljena supruga je otišla s mojim najboljim prijateljem; vratila je i mozak joj izbistrila JANA

Skoro četiri godine sam vegetirao, da bi zahvaljujući najmlađoj kćerki i se pridigao. Doduše sa košmarom u glavi i čestom promjenom raspoloženja! Ali nisam više bio slučaj za bolnice, već “za iscjelitelja”. Brat u Tuzli, kćerka, njena svekrva obišli su sve što poznaju po Bosni, donosili mi hamajlije, zapise, flaše vode… Jana je sve to riješila za nepuna tri mjeseca. Jana, zna kako ljudima treba pomoći. Svoje savjete daje u direktnim kontaktima, preko društvenih mreža je u stalnim kontaktima sa ljudima širom svijeta. Povrememeno organizira i uživo FB druženja. Kontak sa Janom putem vibera: 0049 178 15 33 373. Možete ostvariti i kontakt na FB-u: https://www.facebook.com/jana.travarka

Nedjeljno jutro nagovještavalo je lijep jesenji dan. Mada je sunce obasjalo nepregledni park ispod našeg stana, ja sam se još uvijek izležavao u krevetu. Razmišljao sam kako bi bilo dobro da ustanem i biciklom se provozamo do jezera. Ja bih pecao, a moja supruga bi sa mojim najboljim prijateljem ili šetala, ili igrala karti, ili meni pravila društvo. Očekivao sam da uđe u sobu i pozove me na jutarnju kafu, jer je već bilo deset sati.

Misli i očekivanja mi je prekinuo telefon. Zvonio je dugo. Ustao sam tek kada je treći put ponovo odzvonio, jer sam shvatio da supruga nije u kući. Na četvrtu zvonjavu digao sam slušalicu.

“Molim te da ovo shvatiš mirno i razumno. Ja ne želim više da živim s tobom. Daj da se razvedemo sporazumno – izgovorila je dosta smireno u slušalicu i ukočila me.

Nekoliko trenutaka je vladala mučna tišina. Odjednom mi je nešto mračno i teško počelo pritiskivati grudi, a naša prostrana kuća postala mi je pretijesnom. Volio sam je beskrajno, obožavao je… Sa njom sam rodio troje djece. Oboje smo rođeni u Tuzli. U daleki svijet osamdesetih godina prošlog vijeka odvukla nas je želja za dobrom zaradom. Radio sam i prekovremeno kao stručnjak za rad na dizalici, samo da bi ostvarili svoj američki san. Ona je radila u ugostiteljstvu… Radili smo i štedjeli. Ostvarili zavidan kapital. Otvorili vlastitu trgovinu i restoran, imali solidnu ušteđevinu, te kapital u zlatu i kamionima, koje smo iznajmljivali prijevoznicima.

“Voljela sam te. Drag si mi i danas, ali već dugo nas ništa, osim djece i imovine, ne veže. Ja živim sa Harisom! Čudi me kako to nisi primijetio ranije – kazala mi je.

U tom trenutku sa mog lica nestala je i posljednja kap krvi. Poblijedio sam kao kreda, a vilica mi je podrhtavala od šoka. Haris? Moj drug iz dječačkih dana i moj brat u tuđem svijetu. Povukao sam ga u Ameriku i vjerovao mu kao najrođenijem bratu. Od kada se razveo prije desetak godina, skoro da se preselio kod nas.

Tog trenutka sam shvatio koliko sam bio naivan. Oboje su me varali, ismijavali me u vlastitoj kući. Moju drugarsku odanost su iskorištavali. Provodili su se, dok sam ja radio i borio se za još više imetka. U Americi je kriza kucala na vrata još prije pet godina.

Bio sam totalno slomljen tugom. U toj ošamućenosti potpisivao sam sve što mi je poturila pod nos. Kad su stigle pismene obavijesti o ustupanju kompletnog imetka, osim kuće, njoj i Harisu, shvatio sam da sam izigran i uništen. Naravno, sve se to odrazilo na psihu. Zaokupljen najcrnjim mislima najčešće sam šutio. Liječnici su mi liječili živce, a ja sam venuo. Skoro četiri godine sam vegetirao, da bi zahvaljujući kćerki ipak se pridigao. Doduše sa košmarom u glavi i čestom promjenom raspoloženja! Ali nisam više bio slučaj za bolnice, već “za iscjhelitelja, hodže i popove”. Brat u Tuzli, kćerka, njna svekrva obišli su sve što poznaju po Bosni, donosili mi hamajlije, zapise, flaše vode… Prošle godine jedan je hodža iz Tešnja insistirao da dođem u Bosnu. I dovezli su me. Nažalost, nije pomoglo.

Jedan naš zemljak mi je otvorio oči. Uputio me na Janu, jer je sumnjao da sam “pun magije i negativne energije”.

” Vi ste puni negativne energije. Pravljeni su vam na najgore načine, samo da što prije umrete – kazala mi je već za vrijeme prvog kontakta veoma prijatna Jana.

Pri tome je moj život čitala kao iz knjige. Tražila je da se sretnemo negdje ui Njemačkoj i da tretmani traju nekoliko dana, te da neko od rodbine boravi uz mene. Tako je i bilo. Jana je obavila ritual čišćenja, dala mi određene savjete i zaštite.

Bilo je povraćanja, plakanja, proljeva, glavobolja… Ali sam se izborio. Provodio sam Janinu terapiju i počeo živjeti punijim plućima. Nekih sedam mjesec i kasnije, sva skrhana od bola, pojavila se moja bivša supruga i majka naše troje djece. Tišina i njen oboren pogled su kazivali sve. A onda se počela gušiti u suzama, dok su se djeca utrkivala koje će biti najglavnije u njenom krilu.

Nekako sam se uvukao i ja. Svojoj sam ženi oprostio, jer znam da je bila zavedena. Evo dvije godine sretni smo, presretni.

 

Sa JANOM zakoračite u sretniju i zdraviju budućnost!

error: Content is protected !!