Istina o braku Jovanke i Josipa Broza Tita: Nesretna i hladna zajednica, puna suza i ucjena!

Astrologinja Azra Dramalija izradila je natalnu kartu Josipa Broza Tita i njegove supruge Jovanke. Akcenat je stavila na njihovu bračnu zajednicu. Pročitajte kako je kombinatorika brojeva i planeta osudila ovaj brak na propast i prije nego je sklopljen

Josip Broz Tito (Kumrovec, 7. 5. 1892.) i Jovanka Budisavljević (Pećane, 7. 12. 1924.)

Upoznali su se za vrijeme drugog svjetskog rata. Nakon rata, Jovanka Budisavljević dolazi u Titovu rezidenciju, da obavlja posao domaćice, a 1952. godine postaje Brozova četvrta supruga.

Josip Broz i Jovanka Budisavljević su imali najduži brak od prethodna tri braka koja je sklopio Tito. Po navodima poznavaoca i historičara, bračna zajednica između Tita i Jovanke je bila nesretna, hladna te puna nerazumijevanja između supružnika.

U natalnoj karti Josipa Broza postoje aspekti koji ukazuju na jaku porodičnu ljubav, partnerka postane dio njegovog života i srca, tek kada postane njegova supruga i majka njegove djece. Brak s Jovankom je imao svoje svijetle trenutke. Ona ga je privlačila sa svojom predanosti porodici (poznato je, da je brinula za svoju braću i sestre nakon smrti roditelja), patriotizmom i nježnošću.
Josip Broz zbog utjecaja Marsa iz Vodenjaka bio je nepredvidljiv. Privlačili su ga noviteti, promjene i novi ljudi, tako je bilo i sa ženama. Jovankin Mjesec u Biku joj je darovao strpljenje koje je bilo ključno za održavanje ovog braka.

Brak dugogodišnjeg predsjednika je bio prepun napetosti i netrpeljivosti između partnera. Dupla opozicija nestrpljivog Urana sa porodičnim Mjesecom ukazuje na česte negativne promjene u osjećajima, ponašanju i tretmanu partnera. Jovanka je bila žrtva ovog braka. Prečesto je bila obmanjivana ili ucjenjivana (opozicija Titovog Neptuna i Plutona s Jovankinim Suncem) sa strane Josipa Broza, upravo te obmane su dovele do lične stagnacije i njenog nezadovoljstva.

U komunikaciji su se mogli složiti samo oko malog broja tema, imali su različite interese, želje i zahtjeve. Jovanka, kao mirnija osoba je bila osoba koja se prilagođavala dominantnom partneru. Ovim brakom su često tekle suze; Jovankin Mars i Uran iz znaka Riba, ukazuju na izolaciju, povlačenje i traženje smiraja u osami. Imala je svoje tajne, od kojih je bila prisutna i predanost religiji, što nije smjela priznati mužu tadašnjem predsjedniku i nosiocu političkog sistema u kojem religija nije poželjna.
Konjukcija Saturna i ljubavi naklonjene Venere govore, da ga je ipak voljela i gajila nadu da će na kraju pripadati samo njoj.
Ovaj brak je bio osuđen na propast i prije njegovog početka, kao i svi Brozovi brakovi i ljubavne veze.