Ispucale su vam usne? Zaboravite na kreme, istrljajte usne vrećicom čaja!

Internetom u zadnje vrijeme kruži ovaj jednostavan recept koji oduševljava sve koji ga isprobaju. Ako i vi imate ovaj problem ispucalih usana, isprobajte ovu brzu i efikasnu metodu za koju vam samo treba vrećica čaja. Uz ovu metodu odbacit ćete svu paletu balzama i proizvoda za usne.

Brzi tretman za ispucale usne

Vrećicu zelenog čaja namočite s malo tople vode, istisnite višak vode i držite (ili blago trljajte) vrećicu čaja na ustima 5 minuta.

Ako još ponavljate ovaj postupak svaki dan – totalno ćete povećati hidrataciju usana.

Primjenom ovog obloga od zelenog čaja primijetit ćete instantno poboljšanje stanja vaših usana, a ako imate ranice i one će prestati peckati zahvaljujući njegovom stezajućem djelovanju!

Ne treba vam više cijeli arsenal stickova i balzama koji samo stvaraju ovisnost o njima.

Zašto ovo djeluje?

Zeleni čaj jedna je od najpopularnijih biljaka današnjice. Predmet je mnogih znanstvenih istraživanja od kojih su mnoga potvrdila njegovu učinkovitost i veliku pomoć i kod najtežih bolesti te stoga nije niti čudno da odlično djeluje u vanjskoj primjeni. Veoma je popularna njegova primjena u kozmetici posebno onoj protiv starenja, i mnogi se kunu u njegovo djelovanje.

Zeleni čaj ima zacjeljujuća svojstva zbog koji tako dobro djeluje na koži, uključujući i usne. Vjeruje se kako zeleni čaj poboljšava prirodnu otpornost organizma na UV zrake. Zeleni čaj ne samo da poboljšava učinkovitost krema za sunčanje, već može pomoći ublažiti opekotine. On osim toga, ima protuupalna svojstva, pomaže umiriti i ohladiti osjetljivu kožu, štiteći ju od daljnje iritacije. Osim toga, sadržaj kofeina u zelenom čaju stimulira cirkulaciju i potiče detoksikaciju.

Spoj EGCG u zelenom čaju reaktivira stanice kože koje umiru zbog loših životnih navika, izlaganja sunčevom zračenju i zagađenju. Plus, sadrži i visoke razine poligomeričkih proantocijanidina – OPC- koji su među najsnažnijim antioksidansima općenito. Oni odgađaju prerano starenje borbom protiv slobodnih radikala i zacjeljivanjem oštećenih stanica. Također inhibiraju enzime koji oštećuju kolagen koji je esencijalan za jačanje i podatnost kože.

Katehini iz zelenog čaja djeluju antibakterijski smanjujući akne i regulirajući neuravnotežene hormone. Posjeduju antiupalna svojstva koja smanjuju crvenilo i upale, te potiču brže zacjeljivanje.

 

error: Content is protected !!