Isprobajte ritual koji svakog dana ispunjava želje

Ritualom možete da oplemenite bilo koji aspekt svog života za koji smatrate da zahtjeva malo više pažnje.

Zahvalnost je veliki pokretač dobre energije i sreće, a to pokazuje i ovaj čudesni ritual od 21 dan koji svako treba da proba!
Odlučite šta želite da postignete svojim ritualom pitajući se: „Do kojih mi je stvari u životu zaista stalo i kako s njima mogu dublje da se povežem da bih ostvario veće dobrobiti?“ To može da bude bilo šta, na primjer, da li želite tokom dana da obnovite kreativne sokove ili uveče da osigurate čvrst, obnavljajuć san. Možda već radite na tome pa je dovoljno da samo „prekrojite“ jedan od postojećih zadataka ili neku od navika pa da dobijete svoj ritual. Koji god odaberete, ne zaboravite da mu date svoj lični pečat.

Razmislite u kom dijelu dana možete da odvojite 10 – 15 minuta i kada se osjećate dovoljno produktivno i motivisano da biste napravili nešto za sebe – da li je to jutro, sredina dana ili veče. Mozak povezuje određeno mjesto uz određenu radnju pa shodno tome i emociju. Pronađite kutak za sebe, a mozak će da učini ostalo tako što će početi da povezuje to mjesto s vašim ritualom.

Zapamtite, vi stvarate svoje navike, a potom vaše navike stvaraju vas. Neka prvi sat vašeg dana bude posvećen zdravlju mozga i…
To može da bude bilježnica u koju upisujete zahvalnosti na kraju dana pa je uvijek držite na noćnom ormarčiću, ili kratka motivaciona rečenica zalepljena na ogledalo da vas podsjeća na pridržavanje rituala koji ste odabrali. Za svaku promjenu koju želite da unesete u svoj život potrebno je vrijeme, pa tako i za ritual. Ne gubite nadu jer ništa se ne postiže preko noći, a kamoli promjena. Pridržavajte se svog rituala u vjeri da ste napravili barem prvi korak za sebe.