Isprobajte pet trikova za bijele zube i lijep osmijeh!

Svi želimo imati blistavo bijele zube i prekrasan osmjeh. No profesionalni tretman izbjeljivanja zubi je estetski zahvat koji ne može svatko priuštiti. Otkrivamo pet trikova uz pomoć kojih možete doći do fantastičnih rezultata.

Žvakanjem svježeg voća i povrća održavate bjelinu vaših zuba

Promjene na caklini nastaju zbog pojačanog konzumiranja čaja, kafe, crnog vina, jakih začina i pušenja cigareta.

1. Izbjeljivanje u kućnoj varijanti

I sami možete izbijeliti zube i to metodom koja funkcionira slično kao profesionalna, ali je mnogo blaža, pa samim tim i manje štetna.

Potrebni su vam karbamid peroksid jačine od 10 do 16 posto u obliku gela te splint, spravica koja izgleda kao proteza koja se možete naručiti kod zubnog tehničara.

U spravicu se nanese gel, ona se stavi na zube i drži tijekom noći. Imate li osjetljivu sluznicu, izbjegavajte izbjeljivanje zubiju na ovaj način.

I soda bikarbona djeluje.

Pomiješajte kašičicu sode bikarbone, malo soli i nekoliko kapi jabučnog octa. Dobivena smjesa će se zapjeniti. Nanesite ju na četkicu i operite ih kao što to radite i inače. Nakon toga, zube opet operite pastom za zube. Sodom bikarbonom zube perite jedanput sedmično.

2. Što češće ispirite usta

Kad god ste u prilici, neposredno poslije isperite usnu šupljinu vodom. Tako ćete se riješiti ostataka hrane, ali i spriječiti stvaranja pigmentacije na zubima.

Uvijek imajte pri ruci vodicu za ispiranje usta s fluorom. Time ćete istovremeno očistiti zube i riješiti problem zadaha poslije jela.

Koristite ruževe i sjajila koji vizualno stvaraju efekt bijelih zuba.

3. Jedite svježe voće i povrće

Što češće jedite jabuke, kruške, jagode, celer ili mrkvu.

Žvakanjem bilo kojeg sirovog voća ili povrća izazivate lučenje sline što pomaže pri uništavanju bakterija i održavanju bjeline vaših zubiju.

Isprobajte i učinkovitu metodu izbjeljivanja uz pomoć jagoda. Nekoliko minuta zube trljajte cijelom ili zgnječenom jagodom. Ova namirnica sadrži enzime koji su savršeni za izbjeljivanje zubiju. Nakon tretmana jagodom zube isperite običnom pastom.

Unutarnja strana narančine kore također je prepuna sastojaka koji izbjeljuju zube. Odvojite koru od mesa naranče i utrljajte ju u zube te ih isperite običnom pastom.

4. Trik s ružem za usne

Koristite ruževe i sjajila koji vizualno stvaraju efekt bijelih zubi.

Za to su najbolji oni ruževi koji u sebi sadrže plavu boju – ružičasti, crveni, bordo i boje šljive.

Imate li žute zube, izbjegavajte ruževe narančastih nijansi jer će oni dodatno naglasiti žutu boju zubiju.

5. Žvakaće gume kao prva pomoć

Kad vam četkica za zube ili vodica za ispiranje usta nisu pri ruci, žvačite žvakaće gume s ksilitolom, zaslađivačem koji zamjenjuje šećer.

Čak i u vrlo malim količinama, ksilitol uništava bakterije koje se stvaraju u usnoj šupljini.

Ukoliko se pak odlučite postupak izbjeljivanja prepustiti stručnjacima dobro je znati kako gornje granice nema, no s godinama površina korijena zuba ostaje tamnija u odnosu na izbijeljenu krunu zuba. Izbjeljivanje se ne preporuča trudnicama i dojiljama. Osim toga, navike kao što su pušenje, učestalo pijenje kafe, čaja i crnog vina tijekom tretmana usporavaju postupak, a nakon izbjeljivanja skraćuju dugotrajnost postignutog rezultata.

(magazin.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!