Isprobajte još danas kremaste “Reform kocke” sa ukusom lješnjaka i čokolade

Umutiti 5 bjelanaca u čvrst šam i postepeno dodavati 3 kašike šećera. Na kraju dodati 1 ravnu kašiku brašna i 100 gr mljevenih lješnkaka lagano umiješati. Smjesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 C oko 20 minuta. Ispečenu koru podijeliti na 3 dijela.

Krema

5 žumanaca umutiti sa 5 kašika šećera i jedan vanilin šećer pa kuhati na pari 10 minuta i na kraju dodati 50 gr čokolade i promiješati da se čokolada istopi. Kada se krem ohladi dodati 125 gr margarina i dobro umutiti. Kore spajati kremom i spolja premazati istom kremom, pa premazati čokoladom otopljenom sa pola kašike ulja.

(Tanja Đorđević/aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!