Isprobajte energetsko čišćenje aure uz pomoć lista žalfije i minerala selenita

Aura je energetski omotač koji okružuje naše tijelo. U njoj se skupljaju sve naše misli i emocije kao i energija drugih osoba koja često može biti negativna i loše uticati na naše psihofizičko stanje. Zbog toga je veoma važno održavati auru čistom i zaštititi je od negativne energije. U tu svrhu će vam pomoći jedna stara narodna metoda.

Suhi list žalfije je odlično sredstvo za kađenje koje će od negativne energije očistiti vaše tijelo i životni prostor. Zapalite tamjan il žalfiju, i posudicom pravite kružne pokrete oko svog tijela, od glave do pete. Cilj je da se stvore spiralni krugovi  koji će se uvijati oko vas.

Osim žalfije, možete iskoristiti i selenit, bijeli mineral za kojeg se vjeruje da stimuliše sve energetske centre u organizmu. Uzmite jedan štapić selenita i držeći ga 15 cm od tijela, prelazite njime od glave prema stopalima. Neka vam pokreti budu brzi a akada dođete do stopala, otresite štapić pa onda lagano njime kucnite u pod. Pređite štapićem prvo desnom pa lijevom stranom a zatim sprijeda i straga.

Ponavljejte ove rituale kad god osjetite nakupljanje negativne energije.