Ispovijest žene koja je pravila ljubavne napitke: HTJELA MAGIJOM DA OSVOJI MUŠKARCA

Svi se sjećamo serije o tri sestre vještice iz serije “Čari” koje su imale svoju “knjigu sjenki” odakle su čitale različite čini i bacale mađije.

Jedna djevojka je bukvalno shvatile njihovo koegzistiranje sa magijom, te je jedna u svojoj ispovijesti za “Yourtango” ispričala kako je svojevremeno činima pokušavala da osvoji svoju srednjoškolsku simpatiju.

“Kristalna moći, pruži ruku Bariju i pogolicaj ga po uhu. Daj mu ovu poruku. Pozovi me. Pozovi me. Pozovi me za pet minuta – glasile su čini.
“Ponavljala sam mantru šapatom više puta”, prepričavala je djevojka, a zatim je objasnila da je završni korak bio da ostavi svijeću koju je na početku zapalila da dogori do kraja.

Ovo nije bio prvi put da sam na mističan način pokušala da koristim ljubavne čarolije da stupim u kontakt sa Barijem, mojom simpatijom iz srednje škole, niti je on bio prvi (ili posljednji) momak koji je postao plijen mojih ljubavnih čarolija – ispričala je djevojka.

Njeni pokušaji da privuče srodnu dušu bili su i spaljivanje raznoraznih začina, pergamenata ispisanih eteričnih uljima, urezivanje imena simpatija u svijeće, a priznala je da bi čak i umjesto ulja njihova imena ispisavala i krvlju da se nije plašila uboda. Međutim nijedne čini nisu dale željeni rezultat.

“Prvo sam bila opsjednuta momcima, zatim sam bila opsjednuta ljubavnim čarolijama. Sada ću vam, ipak, pokvariti zabavu – nijedna od njih nije uspjela. Pa, bar ne koliko ja znam”.

Jedna je ipak dala rezultate, ali nakon što njoj to više nije bilo važno.

“Pokušala sam da bacim ljubavnu čaroliju na svog prijatelja, koji se na kraju zaljubio u mene možda šest godina kasnije, ali to nikada nije otišlo dalje od uzajamne privlačnosti i uvažavanja. Možda jednostavno nisam uložila dovoljno energije u magiju – povjerila se ljubiteljka magije.

Nakon godina prikupljanja različitih čarolija i čini i stvaranja svoje lične “knjige sjenki”, djevojka je odlučila da se uda i zaboravi na svoj magični hobi, ali se uvijek rado vrati da baci pogled na svoje rime iz mladosti

“Sada kada sam sretno udata i kada mi “ne trebaju” ljubavne čarolije, volim da pregledam svoje knjige i da ih čitam. Nisam sasvim sigurna zašto su me u mlađim godinama toliko privlačile čarolije. Možda mi je nedostajalo samopouzdanja da izađem i pitam momke na sastanke – rekla je ova djevojka.

Ona je bila nesretna u ljubavi i smatrala je da je niko neće voljeti zbog ličnih osobina, odnosno nje same, pa joj je pribjegavanje magičnim ritualima davalo prijeko potrebno samopouzdanje.

“Osjećala sam se kao da nešto radim, da se trudim. Osjećala sam se kao da me je bavljenje magijom učinilo komplikovanom ženom i to mi je djelovalo privlačnije. Osjećala sam se moćno. Kada se sada osvrnem na te godine, mislim da sam izgledala prilično glupo – poverila se.

Na kraju djevojka se zapitala kako bi se zapravo osjećala da je neka čarolija uspjela i šta bi mislila o toj osobi jer bi bila svjesna da je začarana i da je ljubav posljedica magičnih djejstava i okolnosti.

“Dame, neka vam ovo bude lekcija. Ako vam se neko dopada, nastavite. Pitajte ih da izađete. Čarolije mogu biti zabavne i zanimljive, ali da li zauvijek želite da preispitujete osjećanja vašeg partnera prema vama? Vjerovatno ne – rekla je na kraju ova djevojka koja je pronašla poslije mnogo godina svoju simpatiju Barija na Fejsbuku, ali joj nikada nije odgovorio na zahtjev za prijateljstvo budući da je oženjen i ima djecu.