Ispovijest žene koja je beskrajno voljela: OD ADE SARAJLIJE SAM SAZNALA DA ME VARA, A JA TUKA – NISAM VJEROVALA!

Teško se suočiti sa tako bolnom istinom. Ado Sarajlija me je upozoravao, ja mu drsko rekla “da pojma nema”. Pola godine kasnije sam se uvjerila da mi je bijeli mag govorio istinu….

Kada ste sa partnerom u dužoj vezi, njegova prevara najčešće dolazi uz šok, nevjericu i razočaranje. Takav je slučaj I sa 32 – godišnjom Hanom, prelijepom I nježnom službenicom iz Sarajeva, majkom petogodišnjeg sina, kojeg je rodila u, bar tako je mislila, u najsretnijem braku na svijetu. Jedno vrijeme je i bila sretna. Ili, jeoj se samo tako činilo!

  • Odjednom je moj voljeni suprug počeo da se ponaša drugačije nego obično. Prestalo je da ga interesuje ono šta smo ranije radili zajedno, a uživali smo igrajući igvbrica, gledajući filmove, odlazeći u šetnje ili posjete roditeljima i prijateljima. Nakon moga poroda, nije bio raspoložen ni za vođenje ljubavi, pretvarao se da je premoren…Dolazio je sve kasnije s posla, a sa mobitela bukvalno nije silazio. Nosio ga je i u toalet ili pod tuš, iako nije imao razloga za to. Ja mu nikada nisam prilazila telefonu, niti bilo šta kontrolisala. Toliko sam mu vjerovala, a i moja kultura mi nije nalagala da zavirujem u njegov novčanik, mobitel ili džepove.

 Intuicija

Ado Sarajlija

U nastavku svoje priče, naša sagovornica dodaje da joj je intuicija „govorila“ kako nije jedina žena u njegovom životu, ali bi se ubrzo povratila iz tih sumnji. Okrivljivala bi sebe da je nepoštena i prestroga prema mužu. Zaboravlja, da on ima previše obaveza na poslu, da možda taj umor i stres čine svoje za njegovu hladnoću i odsutnost u kući. Ubrzo bi se vratila u svoj idealni svijet optimizma u kojem će već sutra sve opet biti u najboljem redu i da će njihova mala porodica ponovo biti sretna i zadovoljna kao i prije.

U narednim danima, na njenu žalost, stanje se nije popravljalo. Muž je i dalje, skoro svaki drugi dan kasno dolazio kući. Kao s posla je s vraćao na partiju bilijara ili „šiše“ s jaranima. Tek kada je i subotnje veče nestalo, jer bi on obavezno odlazio na neke poslovne susrete ili izlaske sa prijateljima, naša sagovornica je počela sumnjati. Miris parfema na njegovoj košulji, kojeg ona ne koristi, bio joj je signal da muž „šara“.

  • Preplakala sam tu noć, dok je on spavao kao klada. Poseban miris na parfem koji ne koristim me tjerao da obavim još detaljniju inepakciju. Na njegovoj košulji sam bačenoj u korpu za prljavi veš pronašla sam dugu plavu dlaku, jednu i u bradici njegovoj dok je spavao. Nježno sam je izvukla i ostavila mu kao dokaz. Od bijesa sam ga probudila, počela lupati po njemu, pokazivati mu dlaku. Samo sam ponavljala „zašto me varaš, ko je ta žena….“

Napravio me je ludom ženom,. Optužio da sam ljubnomorna, neispavana i dfa bez razloga histerišem, da umišljam… Nakon toga, otišao u dnevni boravak i zaspao.

Narednih dana nismo progovorili ni riječi. A ja sam se jela, pucala od bijesa i sumnji. U takvom stanju javila sam se bijelom magu Adnanu Adi Sarajliji. Bila sam direktna i pitala ga „varali me suprug“. On mi je nakon što je dugo gledao u tarot kazao direktno u lice:

  • Pitali ste da li vas vara muž. Ne rado dajem direktne odgovore u ovakvim situacijama. Ali, kad ste već pitali direktno, da vam direktno i kažem šta su pokazale karte. Tarot pokazuje da vas suprug vara, da ima ljubavnicu i da ova veza nije avanturistička – kazao je bijeli mag Ado, dodavši da će ona istginu saznati od jednog muškarca.

Bratov poziv

Hana se nije mirila sa ovim riječima. Nije željela da čuje istinu. Izašla je iz Adine ordinacije kao opržena. Na izlasku je bila toliko drska da je bijelom magu kazala „kako on ne zna ništa i kako je njegov tarot najveća glupost“.

Nikome u kući nije govorila o Adinoj posjeti, ali je slijedećih dana bila kao na iglama. Doduše, muž se malo primirio, češće je i duže boravio sa njom i snom, dva vikenda nije imao nikakvih sastanaka, mobitel mu bio isključen… Sjajna atmosfera; kao u nabolja vremena njihove ljubavi.

I baš kao što je tarot Ade Sarajlije „vidio“ da će Hani bolnu istinu otkriti muškarac, tako se i desilo. Jednog popodneva pozvao je brat i kazao joj kako je upravo u blizini njenog muža, a a svoga zeta.

  • Tu su evo skoro dva sata. Djeluju jako zaljubljeno i sretno. Grle se, ljube, smiju…. Plavuša k'o avion – kazao joj je brat, dodavši da razmišlja da im priđe.

I prišao je, pozdravio se sa zetom i nokautirao ga u sred restorana. Policija inervenisala, napravili mu prekršajnu prijavu, a Hana slomljena od bola, smirila se tek nakon dva apaurina.

O danima haosa u njenom životu, pokušaju mirenja i izvinjenja, ne može da trioši riječi. Odmah joj oči zasuze. Kaže, kako mužu više ništa ne vjeruje, ubijeđena je da njegova izvinjenja njoj ne znače ništa i da se muškarci koji varaju ne mijenjaju.

  • On pokušava iz petnih žila da ponovo pridobije moje povjerenje. Nisam ravnodušna, ipak sa tim čovjekom ima sina. Zato sam ponovo kontaktirala Adu. Pitala sam ga šta da radim dalje. Utješio me i dao mi lijepe savjete. Ovaj puta ću ga poslušati, jer moj sin treba i oca i majku – kazala nam je na kraju Hana.

Bijeg od bolne istine

I nakon pomirenja sa mužem hanu je i dalje neki crv sumnje nagrizao. Telefonski je kontaktirala bijelog maga Adu, a on joj opet ponovio istu stvar. Još je dodao da će brzo saznati istinu.

  • Opet sam bila drska prema njemu, a on mi je baš lijepo odgovorio. Kazao mi je:
  • Gospođo tražili ste istinu, a onda nećete da se pomirite sa istinom. Želite bajke! Evo, vam jedna bajka: imate divnog, sjajnog, pažljivog i vjernog muža, ali u svojoj mašti. Kad se vratite na zemlju, u stvarnost, sjetit ćete se Ade – kazao je Hani bijeli mag i zamolio je da mu se više ne javlja zbog svojih bračnih problema.

 

Komentari

komentara