Ispovijest Sarajke čijoj su propasti kumovali internet i najbolja prijateljica: INTERNET MI JE ODUZEO MUŽA

Duhovni iscjelitelj Aljo

 Život joj se sveo na odlaske ljekarima i sedative. Prije tri mjeseca, njena je majka posjetila Alju. Ono što je čula od njega, prenijela je kćerki. Otupljenog uma od sedativa i crne magije, nije razumjela ni riječi. Tek kad su počele djelovati Aljine hamajlije i molitve, Nejra se dozvala.

“Draga Auro, želim sa vama i vašim čitateljima da podijelim šta mi se desilo, i kako sam svojom greškom, a tuđim nijetom, uništila brak i zdravlje, ali i kako mi je pomogao efendija Aljo Harić” – napisala nam je u pismu naša čitateljka Nejra P. (37) iz Sarajeva.

Svoju je priču, kaže, odlučila podijeliti kako bi i druge upozorila i eventualno spasila od propasti koja je zadesila nju osobno.

– Sa udajom i rođenjem djece, napustila sam posao i posvetila se porodici. Bila je to idila sve dok me najbolja drugarica Selma ne nagovori da priključim internet. Poučila me kako da koristim Facebook, forume i druge internetske mreže. Muž je bio protiv ali, popustio je da mi udovolji.

– I tako krenu moja opsesija. Jedva sam čekala da muž ode na posao ili zaspi kako bih se mogla družiti sa virtuelnim prijateljima. A bilo ih je sve više. Na svim sam mrežama bila aktivna. Kuću i djecu zapustila, a muža očima nisam mogla smisliti. Zaboravila sam i na sebe. Nije više bilo šminkanja, uređivanja, posjete prijateljima. Nije bilo vremena, internet mi je postao sve. Kad se muž pobunio, zaratila sam s njim koristeći se obilato suzama, uvredama i ženskim spletkama.

Kad šejtan nagovori

– Za vrijeme te moje opsesije, izgradila sam vezu s ljudima o kojim nisam znala ništa, dok su oni su o meni znali sve, jer onako naivna, sve sam otkrivala. Pravo ime, adresu. Posebno je prema meni bio pažljiv jedan muškarac koji me upućivao u znanje oko kompjutera. Njemu sam se najviše povjeravala, a onda smo se i upoznali. Započesmo romansu, šejtan me navrati. Zbog njega sam ostavila muža i djecu, otišla u drugi grad. Prvih nekoliko dana nismo izlazili iz spavaće sobe, a onda sam saznala da na prvom spratu kuće živi njegova žena i troje djece. Otkrivši da me lagao, pobunila sam se, a on me grubo ušutkao udarcima, nakon čega mi je zabranio da napuštam kuću. Držao me u zatočeništvu danima, dok sam ja okajavala svoju nesmotrenost i naivnost.

– Spasila me njegova žena. Jednog dana me otključala i rekla da bježim glavom bez obzira dodavši da bi i ona davno otišla da nije djece – opisala je Nejra dešavanja iz 2013. godine.

 Okovi magije

Po povratku u Sarajevo, nakon jednomjesečnog izbivanja, Nejru je ostavio muž, zabranivši joj djecu da viđa. Doživjevši nervni slom, sve do prije tri mjeseca, naša je sagovornica bila teški psihijatrijski slučaj. Život joj se sveo na odlaske ljekarima i sedative. Prije tri mjeseca, njena je majka posjetila Alju ef. Harića. Ono što je čula od njega, prenijela je kćerki. Otupljenog uma od sedativa i crne magije, naša sagovornica nije razumjela ni riječi. Tek kad su počele djelovati Aljine hamajlije i molitve, Nejra se dozvala. Oslobođena iz okova magije, shvatila je da je bila žrtva prijateljice koja joj je nahvalila čari interneta te joj poslala svog rođaka koji je preuzeo dalji “posao”.

– Tako je zla misija okončana, ostala sam bez muža oko kojeg se počela Selma vrtiti. Zavela ga je uz pomoć magije. No, i tu je Aljina pomoć bila efektna. Sve je poništio, dao nam zaštite. Muž mi je oprostio internet i aferu, ja njemu Selmu. Izmirili smo se, nastavili tamo gdje nas je zlo omelo. Internet smo isključili. Više me ne zanimaju virtualni ljudi pored moje dječice, muža i pravih prijatelja.