Ispovijest Sanje R., (39), medicinske sestre iz Beograda, nakon terapije Asima Kljuna: Pomažući pacijentu zarazila se hepatitisom; bolesnu jetru izliječila terapijom Asima Kljuna!

Semir Kljun

Fitoterapeut Asim Kljun je svojim znanjem o duši trava, koje je pretakao u recepte, otimao mnoge od sigurne smrti. Kljun je uspio da udahne život mnogima koje je konvencionalna medicina otpisala i poslala ih na vječni počinak. Njegove terapije nastavile su živjeti i pomagati i drugima da žive i nakon Asimove smrti. Sin Semir je nastavio porodičnu terapiju. Nedavno nas je uputio na pacijenticu Sanju R. iz Beograda kojoj su čuvene terapije porodice Kljun – doslovno spasile život.

Zdravlje je najveće bogatstvo koje čovjek može imati. Sve drugo je manje važno – kaže na početku ispovijesti za Auru Beograđanka Sanja R. Ona je bolovala od hepatitisa B i ciroze jetre; izliječila se uz pomoć biljnih terapija fitoterapeuta Asima Kljuna. Zamolila nas je da joj identitet ne otkrivamo u potpunosti, radi supruga, djece, prijatelja i porodice koji nisu ni znali da je Sanja teško bolesna, ali i radi kolega koji bi je kako kaže, sigurno osuđivali što je lijek potražila u alternativnoj medicini.

– Znate kako je, ljudi su takvi, osuđuju ali pitala bih ja svakog od njih šta bi učinili, za čim bi posegnuli da im se život nađe u opasnosti, kao moj što je bio – kaže Sanja.

Potpis smrtne presude

Razgovor sa Sanjom dogovarali smo skoro četiri mjeseca. Nećkala se Sanja da li da u javnost iznese svoju tešku priču, a i nalaze je čekala koji će potvrditi ono što je osjetila odmah nakon što je počela trošiti terapiju Asima Kljuna – a radilo se o vidnom poboljšanju zdravlja.

– Nalazi su tu, idemo nešto napisati ipak radi svih koji se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji – kazala je Sanja.

Ona je oboljela prije dvije godine. Vlastitom nepažnjom i u žurbi, u sebe je unijela hepatitis B preko zaražene injekcije.

– Ja sam medicinska sestra i prilikom davanja injekcije pacijentu za kojeg nisam znala da je zaražen, a u brzini nekoj, ubola sam sebe. Dešava se. Posao nas medicinskih radnika je takav – uvijek na rubu smrti – prisjeća se Sanja kobnog događaja, kada je, kako ističe, sama sebi potpisala smrtnu presudu.

Šest mjeseci kasnije, osjetivši malaksalost i druge neobične simptome, Sanja kreće u pretragu svog zdravlja.

Mučna borba na dva fronta

– Saznajem pritom za hepatitis B koji usljed lošeg stanja općeg organizma, brzo dovodi do ciroze jetre. Hepatitis inače nije nimalo bezazlena bolest. Statistika kaže da virus hepatitisa B svake godine odnosi najmanje 600 000 života, otprilike jednako kao i malarija. A lijeka nema. A kad imate još i cirozu, to je mučna borba na dva fronta. Ne znate kud bi ste, šta bi ste. Slijede učestali odlasci na bolovanje, prikrivanje bolesti, obilasci ljekara…

– Kad mi je bilo najteže, i psihički i fizički, pojavila se nada u obliku spasonosnog rješenja. Sestra mi je donijela biljnu terapiju od Asima Kljuna, koju sam trošila 45 dana. Dnevno sam pila 8 decilitara čaja i pri tom se pridržavala svih uputa. Na početku terapije nagon za povraćanjem se povećao, da bi kasnije prestao upotpunosti. Baš nedavno sam po ko zna koji put, uradila sve liječničke pretrage i-vidi čuda: jetra je bila u potpunosti regenerisana, virus hepatitisa nestao a krvna slika nije mogla biti bolja. A najvažnije mi je bilo što sam osjetila da sam se preporodila – priča Sanja.

– Apsolutno sam prezadovoljna. Rezultati govore sami za sebe. Pritom, osjećam se zdravo, kao nekad. Nema umora, nema malaksalosti. Radila sam upravo laboratorijske nalaze koji su me takođe obradovali. Nakon samo 20 dana pijenja ovog čaja, transaminaze su bile znatno niže, a ultrazvuk je pokazao da je sa 152 mm kolika je jetra bila prije trošenja Asimove terapije – bila smanjena na 133 milimetra. Sada, 45 dana kasnije, ja sam u potpunosti zdrava.

– Naravno, moram reći da sam pozitivne rezultate i očekivala jer sam o ovoj terapiji čula samo riječi hvale. A sada sam se i uvjerila u snagu Kljunovih čajeva – hvali Sanja svoj oporavak.

 

Komentari

komentara