Ispovijest Munire V., očajne majke iz okoline Tuzle: Sin bi se ubio da nije oženio tu djevojku, a onda je ostavio

 Da nije bilo Amela efendije, ko zna šta bi bilo sa mojim, ali i životima moga sina i nevjeste. On nam je pomogao da se ponovo moj sin i snaha spoje, te da u našoj kući ponovo zavladaju sloga i ljubav.

Voljeli su se njih dvoje. Moj sin bi se ubio da je nije oženio. Bila je to velika ljubav, a onda je sve nestalo preko noći. kao da je juče bilo, sjećam se kad mi je sin rekao da je zaljubljen i da će se brzo oženiti. Ubrzo sam upoznala nevjestu. Fina, iz fine porodice. Smjerna, fino odgojena. Podržala sam svaki njihov korak, pomogla im i finansijski da se osamostale. Svadba je bila velika, sa 250 zvanica. restoran tijesan da primi sve goste. A onda, ubrzo se sve pretvorilo u pepeo i dim – započela je Munira svoju ispovijest.

– Sin je počeo odlaziti od kuće, vraćao se pijan, ni kocka mu nije bila strana. Do mene su dopirale strašne priče, a i ono što sam viđala vlastitim očima, nije mi bilo prijatno. Svoje jedino dijete više nisam mogla prepoznati – nastavlja naša sagovornica.

U nastavku, još uvijek se snebivajući, kaže da je preko noći osijedila od briga i stresova.

– Snaha je sama otišla iz naše kuće. Kasnije smo se čule u par navrata, htjela mu se vratiti, voljela ga je i dalje, ali, kao da su se najveće sile svijeta postavile između njih. Nešto nije dalo da oni opet budu zajedno.

– Vidjela sam ja da i on pati pa sam otišla do efendije Amela. On je otvorio njihove “zvijezde“ i rekao mi da im je napravljena crna magija. Zlotvorima je smetala njihova ljubav i blagostanje. Efendija je uspio skinuti okove te crne magije sa njih i eno ih opet skupa, sretni su. A čim su oni veseli i moje srce treperi od sreće – ispričala nam je brižna majka.

Sihirbaz od osobe kojoj je stalo da sruši mladalačku sreću uzima ime djevojke, ime jednog roditelja i ličnu stvar osobe kojoj se pravi sihir.

Kada se stvori sihir, on zaduži džina ili više njih da prate u stopu tu osobu, djevojku ili momka, suprugu ili muža … Džini mogu da uđu u osobu, a ako neće ući u nju onda joj prave otvoreno razne spletke; u očima voljene osobe ta osoba je ružna, ubacuje im razne loše misli i ocrni im toliko živote da više se nikada ne vide.

Simptomi koji ukazuju da je osoba pod utjecajem ovog sihra su: glavobolja koja ne odlazi sa uzimanjem analgetika, jaka tegoba u prsima naročito u periodu nakon ikindije do ponoći, viđenje voljene osobe u ružnom liku, psihičke smetnje, bol u želucu što pokazuje da je sihir pojeden ili popijen.

Efendija Amel: NAJMLAĐI I NAJUSPJEŠNIJI DUHOVNI ISCJELITELJ U BiH

36-godišnji vidovnjak i duhovni iscjelitelj, efendija Amel iz Tešnja, jedan je od najmlađih, a po pričama njegovih klijenata, i najboljih duhovnih iscjelitelja u BiH. I Aurini čitatelji su u ovom mladom čovjeku vidjeli osobu koja im može pomoći kod raznih vrsta problema.

Ovaj izuzetno cijenjeni iscjelitelj, studirao je islamske nauke, a svijet duhovnog liječenja, privlačio ga je oduvijek. U duhovni svijet svih religija ušao je sa dvadeset godina. Njegovo znanje skoro da nije ovozemaljsko. O duhovnoj medicini priča s oduševljenjem, tvrdi da je to moć i blagodat koju treba iskoristiti. Pripada poznatoj lozi hodža i hadžija.

U razgovoru za Auru, iscjelitelj Amel poznat kao najangažovaniji ubica džina i iscjelitelj nesreća te spasitelj cijelih porodica, izrazio je bojazan za sve veće razmjere crne magije.

– Do u tančine mogu vidjeti ljudsku sudbinu. Da li je čovjek pod sihirima, ko mu ih je podmetnuo, sve iz prošlosti, sadašnjosti, budućnosti, da li ga voljena osoba vara, kakva su mu djeca i šta će od njih postati, šta će mu se dešavati u poslu, ljubavi…da li se u toj osobi skriva džin…

– Bavim se istjerivanjem džina iz ljudi. Kad mi čovjek dođe, i kad vidim u čemu se konkretno ogleda njegov problem, u zavisnosti od problema slijedi i moja pomoć. Učim na vodu, po potrebi napravim i hamajliju, ali uvijek naglašavam, najbolja je pomoć okretanje vjeri i Bogu. Posrednici vam nisu potrebni! To kažem svakome ko mi dođe ali pomoć ne odbijam pružiti. Nažalost, neki su ljudi toliko ograjisali ili im je napravljena tako strašna magija, da apsolutno nisu u stanju sami sebi pomoći. Džin koji boravi u njima im to ne dozvoljava.