Ispovijest Lidije N. o borbi za majčinstvo: Magija “rađa” hiperaktivnu djecu!

– Magija ne bira žrtve. Kad je sihirbaz usmjeri na žrtvu, ona nema sažaljenja kao ni njen naručioc. Ako se ispred nje nađe stara, nemoćna osoba ili tek rođeno dijete ili trudnica, magija neće ustuknuti. Žrtvu neće zaobići. Jačinu zla i sve ovo što pričam, iskusila sam na svojoj koži. Govorim iz vlastitog iskustva – započela je Lidija N. (35) iz Banjaluke svoju priču za magazin Aura.

Lidija je žrtva magije postala u trudnoći. Sjeća se čak i momenta kad joj je pozlilo, a stomak je zabolio tako jako da je posumnjala da gubi dijete.

– Bila sam u petom mjesecu trudnoće. Upravo smo namjeravali krenuti kući od suprugove porodice kad me obuzela neka vrućina. Stomak me jako zabolio. Onesvijestila sam se uz misao kako gubim dijete – prisjeća se Lidija.

Prije toga, šest je godina Lidija pokušavala ostati trudna. Nije znala da joj ulogu majke priječi magija.

– Nisam ni znala što je to magija uopće. Bila sam posvećena braku, suprugu i želji za majčinstvom. A onda sam ostala trudna. Mojoj sreći kraja nije bilo! U maju 2011. rodila sam svog anđela, Miomiru. Ime sam joj dala po junakinji jednog Mirjaminog romana, moje omiljene književnice – prisjeća se Lidija.

Miomira je bila veselo dijete, radost velika svojim roditeljima. Napredovala je kao i druga djeca, možda i bolje. Rasla je okružena ljubavlju i pažnjom, sve do dobi od tri godine – pričaju nam Miomirini roditelji.

– Odjednom su u našem životu bili prisutni neki tikovi, ljutnja, razdražljivost. Miomira je postala plačljiva i živčana. Trudili smo se udovoljiti njenim zahtjevima ali je bilo nemoguće. Stanje se pogoršavalo. Ispisali smo je iz vrtića. I to ne jednog. Bacala je stvari oko sebe, na nas. Sva stakla u stanu bila su razbijena, TV takođe. Isprva su ljekari govorili da se radi o hiperaktivnosti ali, to je bila preblaga dijagnoza za ono što je nas snašlo – prisjeća se Lidija.

Sve do kraja prošle godine, Lidija je sa suprugom obilazila ljekare i nadriljekare. Miomira se nije dala obući, okupati, nije htjela razgovarati. Čupala je kosu sa glave i sebi i svojim lutkama, agresivno se ponašala prema mačkama i drugoj djeci svog uzrasta.

– Strahovali smo i to jako. Kako je upisati u školu? Šta joj je, do kad će takva biti? Rojilo se milion pitanja. Već su i neki naši prijatelji, oni rijetki koji su se usuđivali doći nam u posjetu, posustajali govoreći kako se tu sigurno radi o nečastivim silama. Mi smo bili zdvojni, zbunjeni. Nismo znali kuda se više okrenuti, od koga pomoć tražiti – priča Lidija.

Teško je bilo nesretnim roditeljima povjerovati da neko njihovom djetetu želi zlo. A onda su saznali istinu, zlo je bilo usmjereno ka njima.

– Vidjeli smo da nemamo izbora pa smo energičnije krenuli obilaziti ljude iz alternativne medicine. Dospjeli smo tako po preporuci i do uvaženog efendije Alje Harića. Duhovnom medicinom nas je izbavio od zla, skinuo sa naše Miomire sihire koje sam ja dobila još u trudnoći. Moja svekrva me htjela odvojiti od svog sina, pa je prvo radila rituale zbog kojih sam ostajala neplodna, a kad sam ipak ostala trudna, htjela mi je dijete strpati u ludnicu ili grob. Sve je priznala. Svaki najgnusniji detalj svog prljavog plana je otkrila pred svima nama. Danas, živimo daleko od nje, a uz Aljinu pomoć i nevidljive hamajlije koje nas štite, našoj sreći niko ne može naškoditi.

– Miomira se oporavljala polako, nije odmah preko noći postala ono staro, umiljato dijete. Ali, rezultati su u konačnici bili sjajni – presretna je Lidija, tvrdeći kako osjeća da je s Miomirinim preobražajem, ponovo postala majka.