Ispovijest Kristine Z. (46) iz Čikaga: Postali smo žrtve crne magije iz – crtanog filma!

 Od početka naših nevolja smo sumnjali da je posrijedi crna magija. To nam je i potvrdio duhovni iscjelitelj Aljo ef. Harić. Lijeka za nas je bilo, ali pod jednim uslovom – okrenuti se Bogu i ljepše se ophoditi prema drugim ljudima, zapovijedio je Harić…

 

Moj suprug i ja smo porijeklom iz istočne Bosne. Rat je učinio svoje, pa smo netom poslije njegovog okončanja bili primorani napustiti naš dom i “trbuhom za kruhom” otići negdje. Tako smo, zajedno sa djecom, 1997. godine odselili u Ameriku. Vjerovali smo da je to zemlja koja će našoj porodici osigurati lijepu budućnost. Smjestili smo se u Čikagu i odmah počeli učiti engleski i zarađivati. Nije bilo lako, ali što se moralo – moralo se.

 Svekrvina smrt i čudni osjećaji

Nasreću, uspjeli smo. Radilo se i stvaralo. Djeca su brzo savladala jezik, ali i školsko gradivo, pa su nam dobrim ocjenama i vladanjem vraćali sav naš proliveni znoj i žrtvovanje da im obezbijedimo sve. Ubrzo smo iz Bosne doveli i suprugovu majku.

Živjeli smo lijepo i složno. Nastojali smo se družiti s drugim bosanskim porodicama koliko god smo mogli. No, nažalost, prije tri godine moja divna svekrva je preminula. To je bio veliki udarac za mene, jer sam svoju svekrvu mnogo voljela i poštovala.

No, njena smrt kao da je donijela muke u naš život. Moj suprug i ja, pa i naša djeca, smo se počeli osjećati jednostavno – čudno. Moje tijelo kako da je prekrio neki nadnaravni plašt straha. Bojala sam se sama i u toalet otići, pa me suprug morao svukuda pratiti.

Lice mi je skoro uvijek bilo jarko crvene boje, a usne blijede. Dlanovi su mi se stalno znojili, glava tresla. Izgledala sam kao teški fizički, ali i psihički bolesnik. Čak više nisam mogla ni zaspati jer, čim bih sklopila oči, vidjela sam slike sa svekrvine dženaze, čudna slova, oblike…

Put u Bosnu

I moj suprug i ja smo posumnjali da je crna magija uzrok naših nevolja. Aljo ef. Harić je prije dva mjeseca, kada sam u Auri pronašla njegov broj telefona i pozvala ga, i potvrdio naše sumnje. Obećao je da će “na daljinu” riješiti naš problem, ali uz uslov da se i mi više posvetimo vjeri.

– “Vidim” da o namazu i vjeri ne znate ništa. Naučite klanjati, za početak, i naučite biti bolji ljudi. Prestanite se ponašati kao da ste vrijedniji od ostalih! – bile su Aljine riječi koje su me postidjele.

Moj suprug i ja smo ipak otputovali do ef. Harića. Tad saznajemo da je uzrok naših nevolja crna magija iz – crtanih filmova! Naime, nekad smo bili na nekom sijelu gdje se našla i jedna mala djevojčica. Gledala je crtiće i najednom krenula prema nama.

Nismo bili voljni da je primimo u naručje, zbog čega nas je mrko pogledala i tako na nas “bacila čini iz crtanog”! To sve se odigralo otprilike kada i svekrvina dženaza. Tad su i počele naše tegobe, a koje su nam ustvari bile opomena i poruka.

Danas smo se posvetili vjeri i nastojimo biti bolji ljudi.

Magija iz crtanih filmova

– Preko određenih crtanih projekcija na televiziji, šejtani mogu ući u vaše tijelo i džini zaigrati kolo pred vašim vratima. Dakle, znajte da pojedini crtani filmovi nisu bezopasni. Naravno, ne morate se skroz udaljiti od televizije; pustite djecu da gledaju crtane, ali strogo pazite da su primjereni za njihov uzrast – kazao je ukratko Aljo ef. Harić o crnoj magiji iz crtanih filmova.