Ispovijest Jasmine B. iz Sarajeva koja se našla u ljubavnom trouglu: Meni je izjavljivao ljubav dok ga je kući čekala vjerenica!

 

 Za par minuta je bio obučen i rekao da je sa nama gotovo, da je istina da ima vjerenicu. Sve je plaćeno, ti uživaj, a ja odoh za Sarajevo! Bila sam ukočena. Plakala sam do kasno uveče i tada mi se pred očima pojavila Nina i sve riječi koje mi je rekla

Nini sam se obratila iz čiste znatiželje prije pet mjeseci. S obzirom da sam nekoliko dana prije raskinula dugogodišnju vezu, željela sam da čujem šta me čeka u budućnosti. Dobila sam svoj termin i zaputila se kod Nine. Dočekala me na vratima i odmah se latila karata koje su joj sve otkrile – počinje svoju ispovijest Jasmina.

„Ovu si vezu prekinula bez nekog velikog razloga. Ja poštujem djevojke koje imaju svoj stav, ali ne razumijem zašto si ovoliko prepotentna. Imaš previsoko mišljenje o sebi, nikome ništa ne praštaš. Pa, ovaj muškarac je skroz u redu!

Mnogo te volio, bio iskren prema tebi, trudio se, ali ti nikada nisi bila zadovoljna, uvijek si htjela nešto više i tražila si povod za svađu. Veoma mu je odgovoran posao i nije mogao ispuniti tvoje zahtjeve, mogu slobodno reći maltretiranja, tipa ljubomore, optuživanja i posesivnosti…

U ljubavi draga moja ne smije biti toga, već kompromis. Mnogo si lijepa, obrazovana, i imaš pravo da živiš život kako tebi odgovara. Evo, u kartama ti stoji i nova veza zbog koje si u stvari i prekinula ovu. Ali zapamti, vidim da ćeš se upustiti u novu vezu i da ćeš doživjeti toliko razočarenje da ćeš me se sjetiti. Neće ti ovo dugo trajati, i tek ćeš tada shvatiti koga si izgubila“, kazala je Nina našoj sagovornici.

 Prazan krevet

  • Slušala sam je, a u sebi sam samo mislila „Pa neka… samo da ja uspijem osvojiti srce ovoga“. Pitala sam je kada će se to ostvariti, a ona mi reče brzo, možda za sedam dana. Još mi je rekla neke stvari što su me zanimale vezano za kuću i posao. Ma sve mi je tačno rekla. Zahvalila sam joj se otišla sva sretna.
  • Nakon nekih desetak dana stupila sam u vezu sa muškarcem za kojeg sam smatrala da je neosvojiv.Bio je divan, obasipao me pažnjom, stalno govorio kako samo mene voli, da hoće da me oženi… Sve je bilo sjajno dok nije došlo vrijeme godišnjih odmora. Odlučili smo zajedno ljetovati, ali kada smo došli na destinaciju osjetila sam da se on već sljedeće jutro potpuno promijenio. Probudila sam se i zatekla prazan krevet. Sam je ustao, doručkovao i već je bio spreman za plažu, a da mene nije ni probudio. Lice mu je bilo hladno kao led – priča nam Jasmina.

Nakon neugodnog jutra, Jasmina sama odlazi na plažu gdje zatiče svog momka u ugodnom čavrljanju sa nepoznatom plavušom i njenom prijateljicom.

 

  • Kada sam ga pitala ko su one, pravio se lud, rekao da nema pojma. Nije mi bilo svejedno,ali sam prećutala – priča Jasmina.

„Ja sam njegova vjerenica“

  • Kasnije tog dana, vratili smo se u hotel, a on je prvi otišao pod tuš. Na stolu je ostavio svoj mobitel kojem je zvuk bio isključen i vidjela sam da svijetli jer ga je neko zvao. Samouvjereno sam se javila, a sa druge strane mi se javio ženski glas koji tiho pitao da li je tu moj momak. Rekla sam da se tušira, a ona je malo zaćutala pa se predstavila kao njegova vjerenica sa kojom je on bio u vezi zadnje dvije godine.
  • Mislila sam da je u pitanju neka neslana šala, pa sam se i ja predstavila kao njegova vjerenica. Samo je nekim umilnim glasom rekla da mu kažem da je zvala i spustila slušalicu – kaže Jasmina.

Nakon što mu je saopštila novosti, umjesto da se barem pokuša opravdati, Jasminu momak obasipa vriskom i uvredama. Govorio joj je da je luda, da nema prava da mu kopa po mobitelu, čak joj je roditelje opsovao…

  • Za par minuta je bio obučen i rekao da je sa nama gotovo, da je istina da ima vjerenicu. Sve je plaćeno, ti uživaj, a ja odoh za Sarajevo! Bila sam ukočena. Plakala sam do kasno uveče i tada mi se pred očima pojavila Nina i sve riječi koje mi je rekla – prisjeća se Jasmina.

  Karma mi je sve vratila

  • Iako je bilo kasno nazvala sam je i sve joj ispričala. Opomenula me da sam trebala poslušati njen savjet i da me čeka još iznenađenja. Sutradan sam pokušala da ga nazovem ali bezuspješno. Vratila sam se u Sarajevo, ali njemu nije bilo ni traga. Poslije sedam dana se javio sa nekog nepoznatog broja i rekao da zaboravim na njega.

Nina Zuko: Kraljica tarota

  • Eto, karma mi je sve vratila. Nazvala sam bivšeg da mu se pojadam, otišli smo na kafu, a on me tješio, znao je kakav je tip ovaj bio, htio me upozoriti, ali ja nisam slušala. Ponovo sam otišla kod Nine, a ona mi je kroz tarot rekla šta i kako da radim.
  • Zahvaljujući njenim savjetima ponovo sam obnovila staru ljubav. Shvatila sam da sam ja pretjerala i da iskrenost i kompromis čine temelj svake stabilne veze. Sve mi je oprostio, još uvijek smo u vezi, i ja sam sada vjerna, uskoro sretno udata žena.
  • Sada kada sve pogledam, shvatam da me samo jedan korak dijelio do dna iz kojeg ne vjerujem da bih izašla. Hvala Nina – ispričala nam je Jasmina.

 

 

 

Komentari

komentara