Ispovijest Ive K. (44) iz iz Dubrovnika o borbi sa rakom: KAKO SAM IZLIJEČILA RAK JETRE I DEBELOG CRIJEVA?!

Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

Svaki je bolesnik jedinstven za sebe i ono što je meni pomoglo ne može se slijepo primijeniti na drugu osobu. Ali neke temeljne  postavke kroz alternativno liječenje, zacijelo svima pomažu…

Ne postoje riječi kojima bi čovjek kojem dosude i presude smrtonosnu dijagnozu, opisao te mučne sate, minute, dane. Iskočili bi iz kože ali kako? Kuda i gdje? – kazuje na početku ispovijesti za Auru Dubrovčanka Iva K. Ova lijepa 44-godišnjakinja, turistički je radnik. Prije bolesti, obišla je cijeli svijet. A nakon što se razbolila, posjetila je samo Sarajevo. Ordinaciju doktorice Šuhrete Seke Trobradović. Tu dobiva spasonosnu terapiju usljed koje se rak povlači.

– Nemam više ni rak jetre ni debelog crijeva. Ostavila sam bolest iza sebe – priča Iva.

Bolest joj je dijagnostikovana krajem 2017. godine. Nakon prvih dana posvećenih očajavanju, Iva je odlučila da se neće predati bez borbe.

– Sama je sudbina htjela da mi pod ruke dođe članak iz Aure s naslovom: kako sam izliječila rak jetre i debelog crijeva?

– Bože, imam istu bolest, ovo moram pročitati – pomislila sam.

Najbolja terapija za rak

– Ispostavit će se zatim da je riječ o ženi koja takođe živi u Dubrovniku. Izvjesnoj Vjekoslavi. Uspjela sam je pronaći, razgovarati s njom. Ona me uputila u Sarajevo, na adresu dr. Trobradović. Sve ostalo je historija. Napišite da su ove terapije nešto uistinu najbolje što postoji na cijeloj kugli zemaljskoj kad je u pitanju rak – ushićena je Iva.

Podsjećanja radi, Dubrovčanka Vjekoslava D., knjižničarka po struci, našla se 2013. godine na sve brojnijem popisu hrvatskih onkoloških bolesnika. Dijagnosticiran joj je rak debelog crijeva, koji je poslije metastazirao i na jetru. Nakon nepune dvije godine liječenja, petnaestak kemoterapija, tri operacije – stanje se nije mijenjalo. Štoviše, bilo je sve lošije.

– Tragom moje priče, mnogi su došli do dr. Trobradović i izliječili se. Jednako kao i Iva. Drago mi je da mogu pomoći. Moje iskustvo je jako dragocjeno jer sam zaista bila težak bolesnik. Imam sve nalaze, prije i nakon liječenja kod dr. Trobradović – kaže Vjekoslava s kojom smo razgovarali sredinom aprila. Podsjetili smo je na priču koju smo uradili s njom krajem 2016. godine. Danas, nepune dvije godine kasnije, Vjekoslava je savršeno zdrava.

– Zdravlje ne oscilira, osjećam se dobro kao i te 2016. – kaže Vjekoslava.

U kratkim crticaje bila putokaz mnogima sa istim ili sličnim zdravstvenim tegobama.

– Osjećala sam da sam na kraju svog puta. Liječnici nisu imali solucija kako nastaviti liječenje. Bilo je – prepusti se i umri ili, uzmi stvari u svoje ruke i možda ćeš preživjeti. Svakako sam imala više šanse ako pokušam nešto. U tom momentu, prihvatila bih bilo koji lijek, bilo kakav savjet samo da preživim. No, nisam znala kojim putem krenuti.

A onda je njen suprug u Sarajevu pronašao lijek…

– Bezrezervnom podrškom supruga, koji je dane i noći provodio na internetu čitajući i tragajući, do mene su dolazili filtrirani podaci o liječenju alternativnim načinima. Tada je počela “naša” borba protiv raka.

– Svo to liječenje, kemoterapija, operacije…ostavili su i fizičke i psihičke posljedice na mene. Osjećala sam se jako umorno. Trebalo je sve te toksine izbaciti iz tijela, a ja sam to uspjela Eliksirom sa Kavkaza. Muž mi ga je donio iz Sarajeva, od doktorice i liječnice Šuhrete Seke Trobradović.

Svoje se nove terapije pridržavala uredno. Vjerovala je da će joj pomoći.

– Pročitali smo sjajne i snažne poruke ljudi koji su se liječili kod liječnice Trobradović. Za neke je ljude iz mog okruženja taj moj zaokret bio neshvatljiv iako konvencionalna medicina dokazuje desetljećima kako za većinu onkoloških bolesnika ne postoji lijek. No, kako to i inače biva, nije sve samo crno i bijelo, ima ovaj život još puno lijepih boja. Ja sam svoje boje našla u Sarajevu.

Um je bitan alat

– Možda zvanična medicina je potrošila sve svoje ideje, ali alternativna nije. Trošila sam Eliksir sa Kavkaza, okružila se Cedar Neutralier pločama i skoro svakodnevno bila na telefonskoj vezi sa doktoricom Trobradović. Oboružala sam se nadom, vjerom. Svoje fizičke i psihičke aktivnosti  svela sam na minimum te sam i um oslobodila od svega nepotrebnog. Hranila sam se pozitivnim pričama iz knjiga i filmova, iz priča Šuhretinih pacijenata. O mojoj odluci za promjenom načina liječenja od samog su početka bili upoznati i moji ljekari. Nisu bili niti za niti protiv, ali su komentirali kako alternativa konvencionalnoj medicini nije njihovo područje i jednostavno su ostali indiferentni.

Osim lijekova iz Sarajeva, Vjekoslava u svojoj borbi protiv raka ističe i kompletnu promjenu načina života.

– Jedan od bitnih alata je um. Odlučite da ćete se boriti i spremate se za pobjedu. Drugo, bitna je prehrana. Što manje tj. nikako hrane iz konzervi, boca, vrećica. Hipermarkete sam zaobilazila u širokom luku. Spremala sam svaki obrok svjež. Jela redovno, pomalo ali redovno. Svaki je bolesnik jedinstven za sebe i ono što je meni pomoglo ne može se slijepo primijeniti na drugu osobu. Ali neke temeljne  postavke kroz alternativno liječenje, zacijelo svima pomažu, poručuje Vjekoslava.

Njoj je sve to moglo. Napredak je bio iznimno brz.

– U potpunosti sam se izliječila, svi moji nalazi to pokazuju. Tako se i osjećam – zdravo. Sada se s velikom radošću spremam za put i očekujem da će ih biti još. Više nego prije. Jer, sad imam dva rođendana da slavim. Dupli razlog. Dan kad sam rođena je jedno ali dan kad sam ozdravila je nešto sasvim drugo. Posebnije. Zna to svako ko je prošao kroz ovo što sam i ja prošla…-  izjavila je Vjekoslava tada, a i danas stoji iza svake, tada izgovorene riječi.

Kontakt dr. Trobradović: 061/320-726