Ispovijest bračnog para iz Banjaluke, Vesne i Milana Š., o komšijskoj zlobi, sihirima, stravičnim dešavanjima… Brašno, ulje i šećer – da se nafaka zatre!

To troje simbolizira nafaku. Uzimajući to iz tvoje prodavnice, ona je od tebe odnosila nafaku. Bacila je takođe čini koji su u tvoj život prizvali bolest, neimaštinu, raspad porodice – objasnila mi je Kada.

– Vrlo često se desi da na zlo naiđemo tamo gdje se najmanje nadamo. I uglavnom nas zadesi – kad ga najmanje očekujemo. Ono najgore je činjenica da je najčešće – izvorište zla osoba za koju nikad ne bih ni pomislili da u sebi nosi zlo, a kamoli da ono u njoj prikriveno postoji i preza, iščekujući idealnu priliku da iskaže svoju pravu prirodu. Upravo je takva bila “ona”. Moja prva komšinica, dobra drugarica, žena kojoj sam bezbroj puta valjala u životu – započela je svoju ispovijest Vesna Š.

S tugom u glasu nam kazuje da je zlu bila izložena posljednjih nekoliko godina. Proživljenu patnju pokušala je prihvatiti racionalno, no…

– Nesreće je bilo previše, a mnoge stvari koje su se dešavale nisu bile “zdravorazumske”. Od toga da je moj idiličan brak, nakon 20 godina sreće i ljubavi – propao. Posao stao, zdravlje krenulo nizbrdo. Djeca okrenuše glavu od mene, a najezda jezivih kreatura i čudnih bića – okrenu glavu ka meni.

– Da, viđala sam demone u njihovom pravom obliku. Oni su me i natjerali da pomoć umjesto kod ljekara – nastavim tražiti kod duhovnih ljudi.

Sudbina je htjela da u trenucima najvećeg očaja, uzimajući drhtavim rukama cigarete na kiosku, naša sagovornica ugleda “Auru”. Bio je to prvi korak ka spasenju…

– Na naslovnoj sam vidjela iscjeliteljku Kadu, a u novini sam našla njen broj telefona i sve ostalo što me zanimalo. U ispovijesti bračnog para Popović iz Podgorice o borbi s magijom i dušmanima koji su ih kanili uništiti – prepoznala sam sebe – kazuje Vesna.

Naime, od iscjeliteljke Kade Vesna je saznala da je uzrok njene propasti i svih problema – nastanjen bio u Vesninoj najboljoj prijatelji. Prvoj komšinici i ženi kojoj je Vesna nesebično pomagala godinama.

– Kada ju je muž ostavio, prva sam joj pritekla u pomoć. Kad su došli da joj isključe struju, ja sam izmirila neplaćene račune. Moje je rame obilato koristila za plakanje, a moju prodavnicu izvorom preživljavanja. Nebrojeno puta sam joj pune kese hrane odnijela, davala i na veresiju, a ona – tako mi vrati – žali se Vesna.

– Isprva nisam povjerovala u Kadine riječi, moram priznati. Ali kad je rekla da imam u blizini pakosnu ženu, plave, kratko potšišane kose, koju viđam svaki dan i koja ima određeni ritual koji praktikuje pri susretu sa mnom – odmah sam znala o kome je riječ. Naime, ta moja takozvana prijateljica je godinama dolazila u prodavnicu kupujući ili uzimajući na veresiju – brašno, ulje i šećer. Bilo mi je čudno i pitala sam se u sebi – šta radi s tolikom zalihama tih namirnica ali, pitanje nikad nisam postavila.

– To troje simbolizira nafaku. Uzimajući to iz tvoje prodavnice, ona je od tebe odnosila nafaku. Bacila je takođe čini koji su u tvoj život prizvali bolest, neimaštinu, raspad porodice – objasnila mi je Kada.

– Zatim je pristupila poništavanju magije, dala mi zaštitni talisman. U trenu mi se u glavi razbistrilo. Palo je izmirenje s mužem, djecom. Posao se ustabililo kao i zdravlje. Konu neko vrijeme nisam viđala, a onda je došla na vrata, sva skrušena. Priznala je šta je radila, plakala, izvinjavala se. Rekla je da nije mogla podnijeti toliku količinu moje sreće – pored svoje nesreće.

– Dugo sam je gledala, ne znajući šta da joj kažem. Naposlijetku sam je otjerala s vrata. U zadnje vrijeme čujem da je bolesna, obilazi psihijatre. Šta reći osim: “Ko drugome jamu kopa, sam u nju upadne” – završila je Vesna svoju ispovijest.

Milan Š., Vesnin suprug

 Očima je nisam mogao gledati!

– U braku smo proveli 20 godina i mogu reći da je to bilo i više nego dobrih 20 godina. Dvoje djece, kuća, vikendica, prodavnica i kafić – sve smo imali, i sve smo sami postigli. Bez ičije pomoći. Naša leđa najbolje znaju koliko smo požrtvovano radili da bi stekli kakav-takav kapital i onda…

– Nemam riječi za ovo što se desilo. Ja sam manje od Vesne viđao tu zlobnicu. Sada je ne viđam nikako. Čujem da je bolesna. Mislim, sasvim zasluženo. Pa ko je ona da mi udari na imanje, porodicu, umalo i na čast. Jer, njene čarotinje su učinile da svoju ženu očima nisam mogao gledati, dok sam, istovremeno, ludio za tuđim ženama. Hvala Kadi do nebesa, pa nas izbavi od zla…