Ispijanje tople vode čisti organizam i čini kožu mlađom

Najvažnije pravilo zdravog života glasi: minimalno osam čaša vode dnevno. Ako trenirate ili pokušavate da smršate, morate da znate da sama ishrana neće dati rezultate bez pravilnog unosa vode, koja je u ovom slučaju i bitnija.

Topla voda

Dobar je izbor, naročito ujutro nakon buđenja, jer podstiče rad svih organa, metabolizam i probavu. Kada završite trening, najbolji način da nadoknadite izgubljenu tečnost i povratite energiju jeste konzumacija upravo tople vode, koja će vas očistiti iznutra.

Topla voda sprječava starenje kože. Djelotvornija je za ispiranje nakupljenih toksina u tijelu od hladne vode. S oslobađanjem tijela od otpadnih proizvoda, koža može postati mekša i sjajnija. Takođe, potiče proizvodnju strukturnih proteina kolagena i elastina, što zateže kožu i zaglađuje bore.

Odlična je za rad crijeva. To je zato što pomaže u razbijanju hrane na manje čestice, dopuštajući im da prolaze glatko kroz gastrointestinalni trakt. Pijenje tople vode pomaže u suzbijanju zatvora, kao i drugih simptoma povezanih s njim, kao što su nadutost, gasovi ili grčevi u želucu.

Naravno, nikako ne smijete da pijete toplu vodu koja dolazi direktno iz bojlera.