Iskustva koja inspirišu: Bioenergija Ramiza Imamovića jača od atopijskog dermatitisa i facijalne paralize!

Ispoštovala sam sve ljekarske savjete. Branko se nije odvajao od pumpice, pio je sirupe protiv alergija, koristio kortikosteroidne kapi, pio antibiotike…dijete mi je bilo tako malo, a koristio je gomilu lijekova

Još kao beba od šest mjeseci, sada 12-godišnji Branko iz Zaječara, suočio se s teškim zdravstvenium komplikacijama. Bolest je priča nam njegova majka Vukica, obilježila cijelo Brankovo djetinjstvo i umnogome odredilo i Vukicin život.

Ramiz Imamović

– On nije mogao kao druga djeca boraviti u vrtiću, a ja nisam mogla kao druge žene ići na posao. Da rađam još djece – takođe nije moglo doći u obzir budući da je Branko bio slabašan i vjećito bolešljiv. Život se odvijao između bolničkog i kućnog kreveta – priča Vukica.

Za Auru je ova hrabra žena i majka ispričala kako konačno može odahnuti jer je u rukama sarajevskog bioenergičara Ramiza Imamovića, napokon pronašla lijek za svog sina jedinca.

– Branku je sa svega šest mjeseci dijagnostikovan atopijski dermatitis. Bio je sav u ranama i to je jako teško bilo i za gledati, podnijeti, održavati. Rane su se stalno otvarale. Stalno je plakao, češkao se iako smo mu pokušavali stegnuti ručice. Ljekari su mu propisali nekoliko  vrsta krema i kortikosteroide ali uzalud. Na kraju nam je rečeno da je to sve izazvala alergija na mlijeko, da isključimo mlijeko iz jelovnika i da će bolest nestati. Nestala nije nikad u potpunosti ali se vremenom smirila, s tim što je u dobi od sedam godina, taman kad je krenuo u školu, Branko počeo da se guši. Niz alergotestova ukazao je na alergiju na korov, travu, prašinu, ambroziju, orašaste plodove…ma skoro na sve. Stalno je kašljao, otežano disao, slinio…imunitet mu je bio loš, užasno loš – prisjeća se Vukica.

Naša je sagovornica na mnogim mjestima tražila rješenje za sinovljeve tegobe. Kupke, čajevi, vitamini, homeopatija, zvanična medicina – no, stanje je ostajalo nepromijenjeno.

– Ispoštovala sam sve ljekarske savjete. Branko se nije odvajao od pumpice, pio je sirupe protiv alergija, koristio kortikosteroidne kapi, pio antibiotike…dijete mi je bilo tako malo, a koristio je gomilu lijekova. Da stvar bude gora, prije dvije godina Branko se suočio i sa parezom facijalisa.

Dijagnoza je uslijedila nakon anamneze neuroloških, ORL, oftalmoloških i drugih testova. Branko je išao na elektrostimulaciju, pio lijekove, ali, lice je estetski ostalo drugačije. Na koncu, čula sam Ramiza Imamovića.

– Ukratko, Ramiz je mom djetetu sa sedam bioenergetskih tretmana, vratio mimiku lica na staro. Izliječio ga od alergije, atopijskog dermatitisa, očistio organizam od svih tih, godinama trošenih lijekova.

– Konačno mogu mirno da spavam kao i moj sin. Moje dijete sada može bez pumpice izaći vani, jesti šta god poželi i ne piti nikakve lijekove. Hvala Ramize do neba…

 Šta je pareza facijalis?

Pareza facijalisa (upala nerva na licu) uzrokuje oduzetost polovine lica. Nevus facialis je sedmi moždani živac koji inerviše mimičnu muskulaturu (nabiranje čela, zatvaranje očiju i usta, razvlačenje usta), prednje dvije trećine jezika, suznu žlijezdu, spoljašnji slušni kanal i srednje uho, što znači da reguliše motoriku i izgled lica, slušnog aparata i procesa ishrane. Ova bolest može se javiti u bilo kojem starosnom dobu i jednako napada osobe oba spola. Parezu može izazvati prehlada ili dugotrajna izloženost strujanju hladnog vazduha (sjedenje pored otvorenog prozora npr.), herpes simplex, herpes zoster bakterije, ali i tumori, moždani udar ili povreda glave.

 

Komentari

komentara