ISKRENO: ČEGA SE PLAŠI DINO MERLIN; ZAŠTO GA PURA ČINI SRETNIM!?

Savršena Dinina sreća je pura za doručak. Pare ko’ pare; belaj kad ih nemaš, belaj kad ih imaš.

? MERLINOVA IZVORIŠTA DUHOVNOSTI?

Moja su inspiracija knjige, ljudi, događaji… Ali najviše volim da čitam i čini mi se da ni jedan internet u meni neće zatomiti želju i potrebu za riječju koja je napisana u knjizi, a naročito onaj prvi susret s knjigom i mirisom papira. Jako volim miris papira. Napisana riječ nosi ogromnu odgovornost svog autora i to je spoznaja koju imam na umu kada vrijeme provodim uz knjigu. Čitam polako, uživam u rečenicama, u izboru riječi, u motivu i stilu. Knjige su moj bijeg od ludila svakodnevice i moje utočište.

? IMA LI MERLIN SVOJ HOBI?

– Pa volim šah, bicikl, skijanje, volim ploviti, ali naravno nikad dovoljno vremena za hobi.

? ČEGA SE PLAŠI DINO MERLIN?

– Plašim se ljudske gluposti i globalnih problema. A te dvije stvari su itekako povezane. Samo jedan zao i loš čovjek, ukoliko naiđe na odaziv zaglupljene mase, može uništiti sve ono što je civilizacija stvarala stoljećima.

?  MERLIN I OPROST, HALAL!?

– Oprost ili halal su među najveličanstvenijim osobinama čovjeka. Mudri ljudi znaju kako praštati i to rade plemenito. Pri tome mislim na to da treba voditi računa i o tome da osobu kojoj praštamo taj naš čin ne postidi, već da je oplemeni i navede na ispravna razmišljanja.

? ŠTA JE ZA MENE SAVRŠENA SREĆA?

Kad se jutrom probudiš zdrav, doručkuješ recimo puru, navečer večeraš nešto lagano i zaspiš mirnim snom, a između ta dva obroka radiš ono što voliš.

? O NOVCU?

Pare ko’ pare; belaj kad ih nemaš, belaj kad ih imaš. Ali ja sam igrao i u prvom i u drugom filmu. Dakle i nem’o i im’o, pa znam da pare i materijalna dobra nužno ne donose sreću.