Iskoristite pozitivne energije koje večeras do 22 sata izlučuje zemljina unutrašnjost

Za aura.ba piše Zoran Petrović Šumadinac

Za aura.ba piše Zoran Petrović Šumadinac

Danas od 11.20 h, zemljina unutrašnjost počinje da izlučuje geotermalnu energiju. Ova vrsta energija je veoma pozitivna i jako korisna za nas koji se nalazimo na zemljinoj kori.

Većina osoba osjetiće se danas u ovom periodu rasterećeno, odmorno, relaksirano, neće biti psihološke napetosti, a i pritisak bi trebao biti normalniji nego uobičajeno. Preporučujem da danas što je moguće više vremena provedete napolju i ako je moguće barem 20 minuta da koračate bosi po travi ili zemlji.

Ove energije počet će da se povlače večeras u kasnim večernjim satima tj. povlačenje počinje u 22:05 h, a kompletno povlačenje završit će se oko 2 sata iza ponoći. Dragi moji, uživajte u ekstra divnoj i pozitivnoj energiji.

GEOTERMALNA ENERGIJA

Ispod Zemljine površine nalaze se ogromne zalihe toplinske energije – geotermalna energija. Naziv geotermalno dolazi od grčkih riječi geo, što znači zemlja i therme, što znači toplina. Geotermalna energija je toplinska energija koja se stvara u Zemljinoj kori polaganim raspadanjem radioaktivnih elemenata, hemijskim reakcijama ili trenjem pri kretanju tektonskih masa. Količina takve energije je tako velika da se može smatrati skoro neiscrpnom, pa je prema tome geotermalna energija obnovljivi izvor energije.

(aura.ba)