Iskoristite ogromnu energiju punog Mjeseca: Privucite obilje i ispunite sve želje!

  Pun Mjesec sa sobom nosi ogromnu količinu energije i zato morate da budete u mirnom stanju. U suprotnom, to kod vas neće proizvesti pozitivan efekat.  

Energija punog Mjeseca može biti dobra za vas samo ako je pravilno koristite. Može vam povećati nivo pozitivne energije, a može i uzburkati vaše osjećaje…

Sve što se događa u vašem tijelu, umu i duhu biće tokom punog Mjeseca pojačano. Ukoliko ste se malo naljutili, naljutićete se više. Ukoliko ste sretni, bit ćete još sretniji. Ova energija je izuzetno jaka i zato treba znati usmjeriti je na pravi put. Slijedećih pet feng šui savjeta (za dva dana prije i dva dana poslije punog Mjeseca) će vam pomoći da pravilno iskoristite njegovu energiju.

1. Suzdržite se.

Nemojte ulaziti u prepirke, rasprave, svađe, nemojte se ljutiti. Pun Mjesec je vrijeme kada treba da budete mirni, da pustite neke stvari. To je vrijeme kada – dišući duboko – treba da prođemo kroz poteškoće i oprostimo drugima koji griješe.

Ukoliko ne možete a da ne raspravite nešto sa nekim, makar se potrudite da se to dogodi bar dva dana poslije punog Mjeseca. Sve što se sada dogodi biće preuveličano. Zato se trudite da održavate balans i dobru energiju.

2. Mislite pozitivno.

Svakako treba misliti pozitivno, ali posebno tokom perioda kada je pun Mjesec. Samo nemojte pretjerivati, jer tokom ovog perioda sve je preuveličano, pa se i vaše pozitivne misli mogu umnožiti do te mjere da izgubite realističan pogled na sve oko sebe.

Samo pet minuta pozitivnih misli dnevno je sasvim dovoljno da “pregurate” dan. Na primjer, možete se pismom zahvaliti univerzumu na svemu što imate. Možete da stanete pred ogledalo i pohvalite se. Možete prošetati i primjetiti ljepotu vašeg okruženja.

3. Maštajte.

Zamislite kako vam se ostvaruju svi snovi. Period punog Mjeseca je odličan za unapređivanje ove tehnike. Razmišljajte o svojim ciljevima i zapisujte ih sve na papir.

Zalijepite na tablu sve svoje želje. Potrudite se, neka bude vesela, šarena i slikovita. Sve vrijeme provedeno u maštarenju o ispunjenju ciljeva u ovom periodu će samo doprinjeti ispunjenu.

4. Meditirajte.

Možete meditirati sami ili u grupi. Pošto nas pun Mjesec obasipa tolikom energijom, meditacija će vam biti od velike pomoći da ostanete mirni.

5. Pošaljite malo dobre energije onima kojima je potrebna.

Kada prođe najveći talas energije punog Mjeseca, pošaljite malo dobre energije, oproštaja i dobrote prijateljima, porodici, kolegama, pa i potpunim strancima. Pošaljite i nešto mirne energije na mjesta koja pate, koja se gladna, koja su zahvaćena ratom. Potrudite se da energiju šaljete iz srca.

 

 

 

Komentari

komentara

error: Content is protected !!