Iscjeliteljka iz Sarajeva: Liječi na daljinu, a njen ritual “42 nijeta” poništava svih 42 vrste magije!

Kontakt iscjeliteljke Radetinac: 062/685-242 Za pozive iz inostranstva: 00 387 62 685 242 (Može i Viber)

Ako meteorolog ispravno prognozira vrijeme te svojom prognozom najavi kišni vikend te tako spasi i upozori kosioca na kosidbu, izletnika odgovori od izleta, a domaćicu od pranja veša, možemo reći da je to dobro djelo i hajr zagantovan.

No, šta kad osoba koja nije meteorolog prognozira loš poslovni potez, sumnjivo partnerstvo, nevjeru bračnog druga ili sklonost djeteta ka kockanju i opijatima, a svojim upozorenjima spasi poslovnu imperiju, brakove i živote?

Kolika je pomoć u tom slučaju u igri i je li i to dobro djelo ?

Ne, nije. To je više od dobrog djela i teško je pronaći riječi kojima bi se opisala osoba koja upravo to čini. Odustajemo od potrage za tako velikim riječima. Kratko i jasno – takva osoba postoji. Živi u Sarajevu i zove se Kada Radetinac. Skromna kakva jeste, i ne voli velike epitete i hvalospjeve što nam donekle i olakšava predstavljanje ove jednostavne, a opet tako – kompleksne ličnosti.

Životni vodič

Široj javnosti u BiH ali i regionu, ova žena je itekako poznata. Prije mnogih znanih i manje znanih vidovnjačkih imena – postojala je Kada. Utrla im je put svima. Gdje je nestala, šta je radila zadnjih godina te je li odustala od pomaganja ljudima – pročitajte u nastavku.

Nestali ste s javne scene, nije vas bilo neko vrijeme. Zašto baš u zenitu vidovnjačke karijere, kad su vaše ime s ushitom izgovarale narodne mase? Zbog čega ste se povukli?

– Došlo mi je tako, da se povučem. Mislili su mnogi krenuti mojim stopama, pa se odjednom stvorila najezda kojekakvih vidovnjaka, iscjelitelja. Bilo me sramota mog poziva. Odustala sam, prepustila drugima da rade, pomažu narodu.

Ali vidovnjaka i iscjelitelja ima i sada jako puno. Zašto ste se odlučili vratiti?

– Zbog istog tog naroda zbog kojeg sam i zaplovila ovim vodama. Vidio narod da im drugi ne pomažu pa me nastaviše zvati, tražiti. I evo me. Kada se vratila. Tu sam opet s nevoljnicima da im riješim probleme.

Kome vi pomažete, kod kakvih problema je vaša pomoć efikasna.

Svima, nije bitno jel’ se osoba zove Marija il’ Muharem. Svima onima koji pomoć zatraže. Dakle, morate pitati, tražiti i ja ću se odazvati. A što se tiče problema, jako ih je puno. Starim klijentima sam guru, vodič kroz život. Bez konsultacije sa mnom ne poduzimaju nikakve korake, bilo da planiraju brak ili nešto vezano za posao.

Objasnite našim čitateljima način na koji radite.

Ne koristim nikakva pomagala. Ako sam vidovita šta će mi karte ili kristalna kugla. Pogledam osobu i počnem priču. Vrlo sam dobar skener i dijagnostičar. Nekad mi čovjek dođe da mu vidim ima li na njemu magije, a ja vidim da u njegovom tijelu počinju bujati stanice raka. Takvu osobu odmah šaljem ljekaru. Bezbroj je života tako spašeno. Ponosim se time.

A što se tiče načina pomaganja – individualan je. Ne treba svima ista pomoć, jer ni problemi nisu isti. Postoji znate – 42. vrste magije. Najgore je kad vam na nafaku udare. Tad se i drugi problemi gomilaju – ode zdravlje, sreća, ljubav, pamet. A u zavisnosti od problema, ja pristupam saljevanju džinske strave, učim Kur’anske dove, dajem zaštitnu hamajliju napravljenu na olovu ili pristupam specijalnom obredu “42 nijeta”. Ovo je moj ritual koji se svih ovih godina – pokazao izvanredno uspješnim. Osim toga, radim sa tespihima i Kur’anima s Ćabe.

Neustrašiva

Poznato je da niste zagovornik hamajlija, ali i sami izrađujete talismane. Pojasnite razliku.

– Rado. Nevoljnici, kad traže pomoć, ne biraju od koga će je zatražiti. Jadni, vrlo često tragajući za pomoći, zapadnu u još veće nevolje. Odu nekome ko im da hamajliju ili neku vodu, pa toj osobi bude bolje. Ali te hamajlije su vješto iskontruisane da traju samo 41 dan. Poslije toga, dejstvo hamajlije se povlači, a osobi bude još gore. Plus, mnogi ne daju uputstvo da se s hamajlijama ne smije ulaziti u toalet. A to je jako važno, jer ma kakva da je hamajlija, na njoj su ispisani ajeti iz Kur’ana. I kako osobi da ne bude gore? Što se tiče mojih talismana – nema na svijetu boljih. Izrađeni su na olovu i naprosto su svemoćni.

Volite naglasiti svoju skromnost koja je zaista i primijetna?

Da radim nečasno, da varam i manipuliram ljudima, da im pare neke uzimam – dosad bih imala kule, vile, palate. A vidite, skromno živim, jer moja životna misija je pomaganje drugima, a ne grabež i sticanje nekakvog bogatstva. Nema sreće ako pare nisu halal, a šta znači halal? Ne znači ako vam osoba plaćajući kaže “halal” nego je halal kad pomognete osobi, pa vas se ona sjeti kad joj bude bolje i pomisli: “E stvarno mi ona Kada valjade”.

Za kraj nam recite, iz vašeg iskustva, koliko je magija prisutna u životima građana BiH?

Dosta. Mnogo je zla, ljudi se svim i svačim bave. Zarad nekakve svoje sreće škode drugima, komšijama, prijateljima pa čak i bratu rođenom. Magijom se otimaju poslovi, muževi, zdravlje narušava. No, dok sam ja ovdje, zla će biti manje. Neustrašiva sam u borbi protiv zla. Dođite i vjerujte, nema bezizlazne situacije, nema nerješivog problema. Sve se može…

Ko može, nek’ bježi odavde

Ono što čeka BiH – ravno je katastrofi. Ekonomske krize, socijalni nemiri, vremenske nepogode…Ništa dobro. Ko može, neka bježi odavde. BiH je zemlja koja samo što nije eksplodirala. Potonuće kao Titanik i sve nas odvući u sunovrat paklenog vrtloga.

I nju džini napadaju

Ako osoba kojoj dam tačne upute – ne postupi po tim uputama, džini znaju mene napasti. Jedne takve prilike me napalo njih…ma ni broja im ne znam. Sjedim ja, gledam na TV-u neku utakmicu, kad me počeše vući, daviti. Dozivam ja kćerku da mi pomogne, ali vidim da ona ne reaguje. Ne vidi ih, zalsijepili je džinio, pa nit’ ona vidi nit’ šta čuje. Jedva se spasih. Tog sam dana predvidjela Tuđmanovu smrt. Za nekoliko dana je umro…

Čudesne moći očevog prstena

I moj rahmetli otac Šefkija imao je natprirodne moći. Znao je on da ih i ja imam, ali je mudro šutio ne govoreći ništa drugima. Tek je učinio jednu stvar koja je dala naslutiti šta on vidi, osjeća, predosjeća. Dao mi je prsten s ruke, prsten čudesnih moći. U familiji je običaj da se taj prsten prenosi s koljena na koljeno – muškim potomcima. Ja sam bila izuzetak. Pored dva brata – prtsten je pripao meni.

ISTINITE PRIČE

Gdje je naša kćerka?

Razgovor s Kadom prekidali su telefonski pozivi iz Hrvatske i Amerike, potvrđuijući nam da mnogi zaista ne poduzimaju ništa bez da se prethodno konsultuju s Kadom. I zvono na vratima nas je nakratko omelo. U stan je ušla srednjovječna žena, u pratnji starijeg gospodina. Veli da joj je to otac te da im je Kada svjetla tačka na kraju životnog mračnog tunela.

Prije nekoliko mjeseci, gospođi je nestala kćerka. Policijska istraga nije dala rezultate kao ni privatno pokrenuta detektivska kampanja. Tek su Kadine riječi uputile nesretne roditelje i dovele ih do djeteta.

– Pobjegla je od kuće. Zbog nje smo osijedili, nismo znali jel’ mrtva leži negdje u nekom kanalu, jel’ kidnapovana, silovana, prodana u bijelo roblje? Smao smo nagađali, slutili najgore. Kada je rekla da ne brinemo, da se nalazi kod momka. Zahvaljujući njenim uputama, našli smo je. Sad smo tu iz drugih razloga. S Pala smo došli…-zabilježili smo priču ovih ljudi.

Kontakt iscjeliteljke Radetinac: 062/685-242 ili 062/904-793

Za pozive iz inostranstva: 00 387 62 685 242 ili 00 287 62 90(Može i Viber)

(aura.ba)

Komentari

komentara