Irski specijalitet: Napravite preukusnu pastirsku pitu

Ona je tako ukusna da će vam postati jedno od najomiljenijih jela. Prijatno!

Sastojci

  • 1 kg krompira
  • 500 grama junetine od vrata
  • jedna veća mrkva
  • 100 grama graška
  • dvije glavice crvenog luka
  • jedan veći paradajz
  • dva češnja bijelog luka
  • jedno jaje
  • 30 grama putera
  • začin
  • peršun.

Priprema

Krompir skuhati. Na ulju propržiti junetinu isječenu na kockice, a zatim dodati luk isječen na rebarca, mrkvu na kolutove i grašak. Na tihoj vatri sve zajedno dinstati, a onda dodati sitno isjeckan bijeli luk i paradajz na kriške. Začiniti biljnim začinom i peršunom. Sipati u odgovarajuću vatrostalnu zdjelu. Krompir izgnječiti, začiniti po želji, dodati jaje i puter. Dobro promiješati i prekriti meso i povrće. Zapeći na 200 °C.

(minimagazin.info)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!