Irina Kapetanović Perduv: Porodično vjerujemo čudacima, ograničena sam u seksu!

Nemam stilistu, ali imam svoju krojačicu. Ja joj nacrtam modele, a ona sve to pretoči u djelo. Na svojoj garderobi imam preko 3.000 nacrtanih stvari. Od kozmetike koristim preparate na biljnoj

Princeza bh. rok scene, kako je od milja nazivaju pobornici ove vrste muzike, Irina Kapetanović-Perduv spada u red najboljih ženskih vokala u BiH. Za sebe kaže da je veoma sretna i zadovolja osoba. Vlasnica je tri “Davorina” i brojnih muzičkih priznanja, a zbog specifične boje glasa i muzike, koju s ljubavlju inerperetira uvijek i iznova oduševljava fanove i kritičare.

Završila je Filozofski fakultet, Odsjeku komparativne književnosti, a posvećena je meditiranju, čitanju duhovnih knjiga iz Indije i ljudima koje voli. Hvali se da u svome domu ima ogromnu biblioteku, koja mahom sadrži indijsku duhovnu literature i drevno indijsko znanje. Pisca Shrila Prabhupada, koji je sa indijskog jezika preveo dosta knjiga a između ostalog i “ Ramajanu” , čitam od devete godine.

Nije pobornik modnih trendova, odijeva ono u čemu se najbolje i najsigurnije osjeća. Za portal “Aura.ba”kaže:

“Nemam stilistu, ali imam svoju krojačicu. Ja joj nacrtam modele, a ona sve to pretoči u djelo. Prije toga na odabranom konfekcijskom materijalu iscrtam detalje. Na svojoj garderobi imam preko 3.000 nacrtanih stvari. Od kozmetike koristim preparate na biljnoj bazi. Uopće nisu skupi i savršeno odgovaraju mojoj koži. Za mene je ljepota ogledalo duše i zato su mi neki ljudi lijepi, zrače nekom pozitivnom energijom. Drugi su ružni jer nemaju duhovnu ljepotu. Za moju ljepotu najviše dugujem svom voljkenom. On svoju pozitivnu energiju širi na sve osobe koje ga okružuju.

Svi moji ukućani vole čudne stvari. Mama Mirjana je godina bila bolesna pa smo svi uz nju istraživali ima li života nakon smrti. Uvjerila sam se da nas I nakon ovozemaljskog čeka još jedan život. Vjerujem u čudne i parapsihološke stvari. Na nedavnom Sajmu ezoterije u Jablanici, čika Marin Cvijović mi je gledao u tarot karte. Nisam mu vjerovala, ali kada mi je kazao sve o prošlosti gledajući u karte, pristala sam da mi zaviri i u budućnost. Najavio mi je trnovit put, al i pobjedu. Posebno me je dojmilo što mi je najavio čak i datum kada ću izgubiti svog voljenog oca. Nakon ovoga zaista vjerujem u mistiku.

Vjerujem i u Boga. Prihvatila sam ono što mi srce kaže, a to je hinduvashnava, religija o samospoznaji. Joga “ bahti” je sastvni dio te spoznaje, jer se ne manifestira fizičkim aktivnostima već ljubavlju prema Bogu, sebi, prirodi, muzici, književnosti i svojim bližnjima. Religija zabranjue intoksikacije (unošenja otrova u organizam – cigarete, alkohola, droga, te konzumiranje mesa i jaja…) Čak je i seks ograničen. (aura.ba)