Invazija vanzemaljaca ili predskazanje: KAO DA JE BOG BACIO KAMEN U JEZERO!

Pogledajte video misteriozne rupe, koja se na nebu iznad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a brojni korisnici društvenih mreža izrazili su sumnju da je u pitanju invazija vanzemaljaca.

Društvene mreže su bile preplavljene snimcima i fotografijama ovog fenomena, a ljudi koji su ih dijelili na internetu nisu mogli a da se ne zapitaju da li su zaista vanzemaljci odlučili da dođu na Zemlju, prenosi Sputnjik.

Proteklih dana stanovnici UAE pokušavali su da odgonetnu šta se krije iza misteriozne rupe na nebu iznad grada Al Aina. Jedan stanovnik UAE napisao je da nebo izgleda “kao da je Bog bacio kamen u jezero”, zapitavši se da li je u pitanju neko predskazanje. Međutim, naučnici su brzo razotkrili misteriju, objašnjavajući da fenomen nije bio ni božanski ni vanzemaljski.

Radi se o “rupi za pucanje” ili “oblaku za bušenje rupa”, koji se javlja kada se kapljice vode u hladnom stanju još ne smrznu sa kristalima leda prouzrokovanim avionima koji prolaze kroz oblak. Kristali leda tada počinju da padaju, uzrokujući isparavanje kapljica, što ostavlja masivnu rupu u sredini oblaka.