INFARKT: SPASONOSNI I LJEKOVITI ELIKSIR ZA SRCE

Evo savjeta za život poslije srčanog udara. Pored načina života i režima ishrane od velike koristi je i ovaj biljno medni napitak

Kada obolite od srčanog udara, po kišljenju ljekara, spadate u onu sretniju grupu. Oni drugi, manje sretni, izvukli su „iznenadnu srčanu smrt“ to jest, iznenada su se srušili na cesti ili u kući. S obzirom na sretnu činjenicu da ste i dalje živi, možemo zaključiti kako je ostatak srčanog mišića preuzeo posao, dok su žile napravile kolaterale te našle nove puteve za hranjenje srca.

Evo savjeta za život poslije srčanog udara!

Najvažnije je da pomijenite način života! Slušajte savjete liječnika, držite se dijete, kontrolirajte krvni pritisak i šećer u krvi! Redovno i zdravo se hranite. Bavite se fizičkom aktivnošću! Bježite od stresa, ostavite cigarete i alkohol

 Najvažniju ulogu u oporavku igra raznovrsna i zdrava ishrana jer pomaže da se organizam snabdijee svim važnim hranljivim sastojcima. Najbolji izvori dijetalnih vlakana su povrće, voće, koštunjavo voće, žitarice, mahunarke i razne sjemenke.  Žvaćite koricu limuna jer blagotvorno djeluje na srce (samo ako je organskog porijekla). Slobodno popijte počašu crnog vina nekoliko puta sedmično.

Kao pomoć vašem srcu i organizmu uzimajte i ovaj biljni napitak – ELIKSIR ZA SRCE

POTREBNO JE: 10 svježih stabljika peršuna, 1 litar domaćeg crnog vina, 2 kašike vinskog sirćeta, 300 g prirodnog meda

Peršun potopite u vino, pa dodajte vinsko sirće i kuhajte desetak minuta na tihoj vatri. Nakon toga dodajte med. Dobijeni sirup procijedite dok je još vruć, pa ga prohlađenog sipajte u staklene flaše koje ste prethodno isprali alkoholom.

Eliksir uzimajte 2 – 3 puta dnevno prije obroka