Indira D. iz Breze: PODIVLJALU ŠTITNU ŽLIJEZDU SMIRIO JE ELIKSIR SA KAVKAZA!

Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka

Da nisam otišla na terapiju kod dr. Šuhrete Seke Trobradović, vjerovatno bih ostatak života uzimala hormone. Pritom, bila bih podvrgnuta i operaciji jer je desni režanj štitne bio ispunjem kalcifikatima i cistama, a desni zahvaćen tumorom. Srećom, svi moji nalazi danas, pokazuju da sa štitnjačom više nema problema.

Osobe koje ne vole ići ljekaru ili koje nemaju vremena za ljekare, svoje simptome nekako guraju pod tepih ili liječe sami. Tako sam i ja. Kad bih se pretjerano znojila, istuširala bih se i popila paracetamol ili leksilijum. Lupanje srca takođe bi smirio leksilijum i čaj od kamilice. Pretjerani umor sam “liječila” ležanjem i spavanjem i po 12 sati dnevno. Nije pomagalo, budila bih se još umornija. Sve sam te simptome pripisivala stresu, kancelarijskom umoru. No, ni odlazak na godišnji odmor nije pomogao.

– Tada, nerado se odlučujem posjetiti ljekara. Na medicinskim specijalističkim pretragama otkriveno je da su mi nalazi hormona katastrofalni! Kod jednog su vrijednosti bile ispod nule, a kod drugog hormona vrijednost je bila deset puta veća od normalne. Odmah su me uputili na dodatne preglede i uskoro zaključili kako sam ja ogledni primjerak bolesnice kojoj će lijekovi trebati čitav život. Inače, rekli su mi otvoreno, moji se hormoni nikada neće „smiriti“ – započinje priču Indira, administrativni radnik u državnoj službi.

Favistan, vitamini i čaj od luka

Terapiju je odmah dobila. Sjeća se da je pila Favistan i neke druge lijekove. Pojačano je uzimala vitamine. Dva mjeseca kasnije, nalazi su bili gori.

– Hitno na operaciju – rekao mi je jedan ljekar kod kojeg sam otišla privatno na UZ.

– Moja doktorica se nije složila s tim. Produžila mi je terapiju. Nekako između svih tih liječničkih termina i terapija, pojavio se i tumor, ciste, nekakvi kalcifikati. Odlazim tada sa suprugom u Hercegovinu kod jednog travara. Dao mi je punu kesu trava, rekao da ih trošim tri mjeseca. Uz trave je došlo uputstvo, ne piti kafu ni gazirana pića, ne jesti slatko, dan započeti s limunom i maslinovim uljem, u toku dana piti čaj od luka, jesti ovo, ne jesti ono…ma svega sam se pridržavala. Nije bilo fajde, nažalost. Sve mi je gore bilo.

– Nisam više mogla disati. Sve me gušilo, pritiskalo, smetalo mi. Znala sam se dnevno po 20 puta presvući, toliko sam se znojila.

– Tada se ipak liječnici slažu da je operacija nužna uz doživotno uzimanje lijekova – prisjeća se Indira.

A onda je Indirin muž u jednoj od Aura pročitao priču iz prakse dr. Trobradović, koja ga je podsjetila na njegovu suprugu.

– Isto se radilo o poremećaju štitne žlijezde sa tumorom i cistama. Odlučili smo posjetiti doktoricu i tako započinje jedno novo poglavlje moje borbe za opstanak. Puko preživljavanje. No, terapija mi nije teško pala. Naprotiv. Pila sam Eliksir sa Kavkaza, kuću i automobil “oblijepila” Cedar Neutralizer pločama…Priznajem, osjećala sam se preporođeno i s nekom posebnom nadom krenula na sljedeću zakazanu kontrolu. Kada sam dobila nalaze nisam mogla vjerovati, nivo jednog hormona je bio u normali, a drugi je bio tek neznatno povišen! Liječnik mi je rekao:

Čudesni lijekovi

– Vidite kako su vam lijekovi pomogli, samo ih nastavite koristiti!

– Bila sam toliko sretna da mu nisam htjela objasniti kakvu sam terapiju zapravo koristila. Od “njegovih” sam tableta odustala poodavno.

– Dva mjeseca kasnije, opet nova kontrola. Hormoni su posve bili u normali, a tumoru i cistama ni traga.

– Potpuno uredan nalaz za samo četiri mjeseca korištenja terapije doktorice Trobradović. Pa ovo je za nepovjerovati. Čudo.

– Radi preventive jednom mjesečno odlazim na konsultacije kod dr. Trobradović, ali obilazim i svoje ljekare, radim redovno pretrage. Doktorica Šuhreta ne samo da je preporodila moju štitnu žlijezdu, nego imam osjećaj da mi je vratila snagu i polet u svaki djelić organizma. Osjećam se blagoslovljeno što ostatak života ne moram piti lijekove, što se ne znojim više, što sam puna energije i živosti, što dišem normalno…Bog blagoslovio doktoricu Trobradović i njene čudesne lijekove…

Kontakt dr. Trobradović: 061/320-726

error: Content is protected !!