INDIJSKA KOMPANIJA DOZVOLILA PLAĆENO ODSUSTVO UPOSLENICIMA KOJI IMAJU KUĆNE LJUBIMCE

Oni se nisu tu zaustavili, već su odlučili i da dozvole dovođenje životinja u kancelarije i držanje u za to predviđenim prostorijama.

Vlasnici znaju da, bilo da imate još nekoga ko brine o vašem ljubimcu ili to činite sami, taj posao nije ni malo jednostavan. Zahtijeva veliku dozu odgovornosti i posvećenosti, kao i vremena koje treba da provedete sa njima.

Takođe, ukoliko ste jedni od onih koji su usvojili neku životnju, znate da je njima potrebna dodatna doza ljubavi i pažnje. Ipak, većina firmi ne razumije tu potrebu da uzmete odsustvo kao što rade porodilje. Međutim, jedna firma je uvidjela potrebu i za tim, pa svojim zaposlenima omogućila plaćeno odsustvo.

Kompanija iz Indije nudi mogućnost da 5 radnih dana ne dolazite na posao, kako biste se posvetili svom usvojenom ljubimcu.Oni se nisu tu zaustavili, već su odlučili i da dozvole dovođenje životinja u kancelarije i držanje u za to predviđenim prostorijama.

„Želimo najbolji mogući balans između posla i privatnog života za naše kolege, a to uključuje i brigu o njigovim porodičnim potrebama – izjavio je direktor firme, Anant Padmanaban.