Inati: UČO NA KONJU SAŠI JAŠE DO RADNOG MJESTA!

“Ja sam čovjek od riječi. Rekao sam da ću se vratiti na bijelom konju, kaže Miodrag Stanković Učo,
Prije tri godine, u njegovoj 61. i poslije 36 godina staža, proglašen je tehnološkim viškom u niškom Čairu. Prije dva dana, kako je i obećao, na posao se vratio, na bijelom konju, kojeg zove “Saša” (Amigo).
Konjem se vratio na posao, jer nema novca poslije tri godine bez posla da dođe drugačije, kaže akter događaja Miodrag Stanković Uča.

Inače, supruga i on su ostali bez posla, a imaju petoro djece.

“Nije to inat… a povratak konjem Amigom svakako ima neku svoju poruku”.

Stanković kaže da su neke kolege bile oduševljene kad je došao, a neki, poput direktora, da baš i nisu.

“Ja sam čovjek od riječi. Rekao sam da ću se vratiti na bijelom konju, jer je toliko bilo jasno da je protivzakonito to što je bilo urađeno sa mnom da je na prvom ročištu sudija preporučila da se izmirimo i složio sam se. Međutim, nije se to desilo”.

Kako kaže, poslije prve presude, nije očekivao žalbu, a firma traži sad od njega da vrati 5.000 eura koje je dobio kao otpremninu da bi oni njemu isplatili ono što su naložili osnovni i apelacioni sud.

“Vratio sam se na posao, ali degradiran. Dobio sam produžetak mobinga. Direktor zove mog pretpostavljenog osam puta dnevno da provjeri gdhe sam, da nisam otišao sa posla tri minuta ranije.. ali ja sam stari borac”.

Dodaje da će primati platu “makar i simboličnu” i da će morati da ga obeštete.