IN THE END…Smrt Chestera Benningotona, frontmena grupe Linkin Park: Zvijezde mu još pri rođenju odredile smrt vješanjem u 41. godini!

Tradicionalno, Rahu se prikazuje kao glava bez tijela, što dodatno potvrđuje njegov značaj u ovoj karti (Bennington je počinio samoubistvo vješanjem).

Gdje nam se u natalnoj karti nađu Uran i znak Vodolije, tamo je najčistiji odraz naše slobodne volje, tj. oblasti u kojima ne nosimo karmičke dugove i slobodni smo da odlučujemo po vlastitom nahođenju. Bennington je imao Urana u XII polju (polje grijeha i poroka) i Vodoliju na vrhu IV polja (početak i kraj).

Nedavno je u medijima odjeknula informacija da je Chester Bennington, frontmen grupe Linkin Park, izvršio samoubistvo, nakon dugogodišnje borbe sa depresijom i zloupotrebom droge i alkohola.

Ako pogledamo njegovu natalnu kartu (20. 03. 1976. 22.41h, Phoenix, Arizona), u startu vidimo naglašenu ulogu Marsa u njegovom horoskopu, jer Mars vlada njegovim znakom (Ovan) i podznakom (Škorpija). Međutim, Mars je u Raku, znaku svog pada, u malefičnom VIII polju, što donosi slabu volju, ishitrene i neracionalne reakcije, te nedostatak želje za borbom sa izazovima svakodnevice (Ovan na vrhu VI polja).

Ascendent, kao primarni otisak našeg cjelokupnog života, u Škorpiji, sa oslabljenim Marsom, donijeće dramu, potiskivanje emocija i lutanje mračnim hodnicima duše. Tu je i Rahu, sjeverni Mjesečev čvor. Rahu je duh, pripadnik svijeta nevidljivog, koji nam se kači na rame i vodi u pogrešnom smjeru, u najveća iskušenja i zamke materijalnog svijeta.

Duša koja luta

Tradicionalno, Rahu se prikazuje kao glava bez tijela, što dodatno potvrđuje njegov značaj u ovoj karti (Bennington je počinio samoubistvo vješanjem).

Vladari I polja, Mars i Pluton, su u nešto širem kvadratu. Ovo je aspekt lomova, fizičkih i emotivnih, pokazatelj velike unutrašnje borbe i razdora, iako osoba ne reaguje najbolje na pritisak iz svakodnevnog života, te odlazi u letargiju.

U I polju je i Mjesec do Neptuna u Strijelcu. Slika duše koja luta, skupa sa Venerom u Ribama, ova pozicija donosi ogromnu kreativnu energiju i nepresušnu inspiraciju, ali isto tako donosi i trovanje fizičkog tijela toksičnim materijama (Venera vlada XII poljem-poljem poroka).

Naš glavni emocionalni doživljaj je prikazan znakom Raka. Rak je na vrhu IX
polja, gdje se našao i oslabljen Saturn (u izgonu, retrogradan), u istom znaku sa Marsom. IX polje kao polje sudbine i daljina, nije mjesto za znak Raka, koji traži sigurnost, toplinu i podršku. Osoba sa ovakvom postavkom će sigurno uvijek imati utisak da osjeti svaki udar sudbine (Mars konjunkcija Saturn), da mu nedostaje podrška okoline, te da je njegova uloga samo patnja, bol i otlaćivanje kolektivnog karmičkog duga.

Kako vidimo da smrt nastupa u 41. godini?

Vladar I polja (fizičko tijelo) Mars, odlazi u polje smrti, u znak svog pada i gleda na isto tako oštećenog Saturna. Mars vlada mladošću (oko 25. godine) i periodom od 41. do 56. godine, dok Saturn vlada 30, 43. i 57. godinom. Recepcija Marsa i Jupitera nije donijela smrt u ranijim godinama, ali je ipak 41. godina kritična iz više razloga (Saturn je 43. godina, zbog retrogradnosti nešto manje od 43).

Iako postoje spekulacije o tome da li je Chester Bennington zaista počinio samoubistvo, iz priložene karte vidimo da je ipak sam krenuo putem u propast, izabravši poroke (XII polje), te je sam sebi odredio iznenadni i preuranjeni kraj (Vodolija na vrhu IV).

Početak i kraj

Polje smrti počinje u Blizancima, ljudskom znaku, što obično sugeriše smrt uzrokovanu ljudskim faktorom. Vladar je Merkur u Ribama u IV polju-smrt u kući. U gluho doba noći (IV polje, Ribe), pod dejstvom alkohola (Ribe), depresivan i očajan (Ribe) podiže ruku na sebe (Blizanci na vrhu VIII) i veže omču oko vrata (Merkur do Venere-vrat). Merkur, vladar smrti, gleda na Sunce, čiji period završava upravo sa 41. godinom. Želja za životom, koji tek treba da počne (Sunce na 0* Ovna) se gasi u 41. godini, te počinje period lošeg Marsa u Raku u VIII – gubitak elana, bura potisnutih emocija (Škorpija na Ascendentu), nekontrolisan bijes i naslina smrt u vlastitom domu.

Ako pogledamo tranzite za dan smrti (20.07.2017), vidimo da ga je Saturn mučio još od jeseni 2012. kada je ušao u Škorpiju, te istovremeno otpočeo Sade Sati period i tranzit kroz XII/I polje.

Nekoliko tranzitnih planeta aktivira natalnog Merkura, vladara polja smrti. Pluton sekstilom iz Jarca , Saturn kvadratom iz Strijelca i Venra kvadratom iz Blizanaca. Tranzitni Merkur sa 22* Lava kvadrira Asc, dok Mjesec u Blizancima napreduje ka VIII polju horoskopa i opoziciji sa natalnom postavkom Mjeseca.

Bennington je imao 2 braka (Vladar VII polja, Venera, pokazuje na Merkur), iz kojih je dobio 6 djece. Ovan je na vrhu V polja, Mars u plodnom Raku, gleda na Saturn. Saturn bi bio broj 8, ali zbog retrogradnosti, to je nešto manje od 8, odnosno 6.

Za kraj, pogledajmo IV polje, koje označava početak i kraj, prvih 7 i posljednjih 7 godina života, kolijevku i grob. U prvih 7 godina života, Bennington je navodno bio žrtva seksualnog zlostavljanja od strane starijeg prijatelja, te je to jedan od razloga za njegovu dugogodišnju ovisnost. U ovoj karti je vrh IV polja na 29* Vodolije, retrogradan Saturn u Raku (teško djetinjstvo, slika velike, prazne i hladne kuće, kroz koju prolaze mnogi ljudi ali niko se ne zadržava), uključujući i roditelje). Pluton (nasilje, zlostavljanje) retrogradan u XI kući (prijatelji) u inkonjunkciji ka Merkuru, vladaru VIII kuće (seksualne devijacije) u IV kući.

Polje grijeha i poroka

Gdje nam se u natalnoj karti nađu Uran i znak Vodolije, tamo je najčistiji odraz naše slobodne volje, tj. oblasti u kojima ne nosimo karmičke dugove i slobodni smo da odlučujemo po vlastitom nahođenju. Bennington je imao Urana u XII polju (polje grijeha i poroka) i Vodoliju na vrhu IV polja (početak i kraj). Iako postoje spekulacije o tome da li je Chester Bennington zaista počinio samoubistvo, iz priložene karte vidimo da je ipak sam krenuo putem u propast, izabravši poroke (XII polje), te je sam sebi odredio iznenadni i preuranjeni kraj (Vodolija na vrhu IV).

U trenutku smrti, tranzitni Uran, planeta ultimativne slobode i oslobađanja od materijalnog svijeta, je stao na njegov Jupiter, vladara umetnutog znaka Riba u IV polju- poslije mnogo lutanja (Ribe), smrt je jedini put ka slobodi.

 

(Astrolog Miloš Tomić/aura.ba)