Imunitetska bomba: OVAJ DETOKS NAPITAK SNIŽAVA HOLESTEROL I TJERA LOŠU MASNOĆU

Holesterol je neophodan organizmu da bi normalno funkcionisao i da bi se proizvodili hormoni i vitamin D, kao i u procesu varenja. Ipak, ako je povišen, može da izazove niz zdravstvenih problema. Razlikuju se dobri holesterol (HDL) i loši holesterol (LDL), čiji povećan nivo u krvi može uzrokovati bolesti srca.

Kada je u pitanju prijeteći loš holesterol i njegov povišen nivo, važno je znati da nam ispravna ishrana umnogome može pomoći, a najbolje je okrenuti joj se na vrijeme! Pametni odabir namirnica može učiniti čuda za vaše zdravlje.

Ukoliko pripremate redovno zdrave detoks smutije, možete smanjiti nivo holesterola, ali i zaštititi svoje krvne sudove.

Grejpfrut je odlična namirnica za borbu protiv lošeg holesterola, jer sadrži vitamin C i pektin koji kombinovano snižavaju holesterol i štite krvne sudove od začepljenja. Celer je takođe superzdrav, a samo dvije stabljike dnevno utiču na smanjenje holesterola.

Recept za detoks napitak od grejpa i celera: 1 grejp, 2 stabljike celera, veza peršuna, četvrtina limuna, 3 kockice đumbira

Ubacite sastojke u blender i miješajte dok ne dobijete gust napitak. Najbolje je piti ovaj napitak prije ručka, kako bi tijelo apsorbovalo sve sastojke i kako bi se oni aktivirali. Ipak, ako ne stignete prije, popijte ga nakon obroka.