IMATE PROBLEMA SA ŽGARAVICOM? Uz ove trikove prolazi za 15 minuta!

Žgaravica je veoma neugodna i malo ko je nikada nije osjetio. Pokretači žgaravice nisu jednaki kod svih ljudi. Najčešći pokretači žgaravice su obilni i kasni obroci, ljuta, slatka ili masna hrana, alkohol, nekuhan paradajz i slično. U svakom slučaju, tablete vam nisu potrebne želite li se riješiti žgaravice. Donosimo nekoliko trikova koji će vam zasigurno pomoći, i to u vrlo kratkom roku:

1. Na jednu čajnu kašičicu zagrabite rižu i progutajte je sirovu. Ona će na sebe prikupiti suvišnu kiselinu i olakšanje ćete osjetiti već nakon 15 minuta.

2. Žvačite žvakaču gumu bez šećera. Žvakanje će stvoriti veću količinu pljuvačke koja će kiselinu potisnuti nazad u želudac.

3. Skuhajte čaj od đumbira. On će ojačati jednjak koji će spriječiti dizanje kiseline.

4. Spavajte na lijevom boku jer želučana kiselina tada brže prolazi prema crijevima i oslobađa vas vraćanja kiseline. Savjet plus je da ne idete leći netom nakon obroka jer to potiče žgaravicu.

5. Dvije čaše napunite hladnom vodom. Jedna čaša neka bude puna vode, a drugu nalijte napola te u nju stavite dvije kašičice sode bikarbone i promiješajte i popijte. Drugu čašu vode popijte kako biste neutralizirali okus sode.

(dnevno.hr)