Imate ove crvene tačkice: Provjerite o čemu se radi i jesu li opasne

Ako ste primijetili da se iznenada na vašoj koži pojavila crvena tačkica, ne brinite, nije ništa strašno. Bright Side je kontaktirao stručnjake i otkrio o čemu je riječ i kako spriječiti pojavljivanje ovakvih tačkica. Angioma je mali benigni tumor koji se sastoji od krvnih žila. Postoje 2 glavna razloga za njegov razvoj:

Godine

Mnogim ljudima se angiomi pojavljuju nakon 30. godine, a u tim slučajevima izgledaju poput malog konveksnog madeža i nalazi se na trupu, rukama i ramenima. Takvi angiomi posljedica su promjena na koži i krvnim žilama.

Problemi sa zdravljem i nezdrav stil života

Ako angioma izgleda poput točke i iz njega se granaju žilice, to može ukazivati na probleme s jetrom, bolestima krvožilnog sustava ili hormonalne neravnoteže. Ako primijetite da je iznenada promijenio oblik i veličinu, ili je počeo krvariti, savjetujte se što prije s liječnikom. Angiomi najčešće nisu razlog za odlazak u bolnicu, no kako biste bili sigurni bolje ih je provjeriti kod liječnika. Kako biste spriječili njihovu pojavu pripazite na prehranu, pijte zdrave voćne sokove i mnogo vode, jedite svježe povrće i zdrave masti poput onih iz avokada i maslina. Ovi jednostavni trikovi održat će vašu kožu čistom i mladom, a vaše tijelo zdravim.