IMAL LJEPŠE PJESME OD MUZIKE GRMEČKIH I SANIČKIH PTICA

O ljekovitoj moći pjesme i cvrkuta ptica čak i nauka i medicina kažu da je djelotvorna protiv stresa, pomaže koncentraciji, vraća vedro raspoloženje….

Znate li da u hodnicima liverpulske Dječje bolnice Alder Hey svaki dan puštaju snimke ptičje pjesme. Snimak je napravljen da bi smirivao djecu i smanjivao im stres prije tretmana ili operacija, tvrde predstavnici bolnice. U Amsterdamu na aerodromu „Schiphol“ koriste se snimke ptičjeg pjeva u salonima za odmor dok putnici čekaju na svoj let. Zvučnici preko kojih se emitiraju skriveni su u krošnjama pravog drveća. Ovaj aerodrom je proglašen trećom najboljom zračnom lukom na svijetu. Kažu da ptice žive opušteno, da ne znaju šta su stres i komplikacije u životu, te da zato puštaju prelijepe pjesme.

Mi smo snimili jutarnji cvrkut ptica u Sanici, smještenoj podno Grmeča. Vjerujemo da ne postoji živo uho na Balkanu da nije čulo za Grmeč i Sanicu, dva prelijepa bh. dragulja. Teško je opisati sve njihove ljepote. Amaterski smo snimili rađanje novog dana u Sanici i prelijepu pjesmu ptica. Uživajte…

(aura.ba)