Ima tajni recept: Hercegovac uzgojio džinovski kupus

-Poneki šapat i lijepa riječ nisu nikome naodmet, pa ni povrću – u šali kaže vlasnik kupusa kapitalca.

Borislav Morić iz Trebinja uzgojio je glavicu kupusa tešku 4,3 kilograma, što je nesvakidašnja pojava za ovo područje. Morić je rekao da je kupus, kao i svake godine, posadio u bašti u Trebinjskom polju, a da mu je sjeme sin donio iz Beograda.

Iako ga komšije pitaju da im otkrije čime je “hranio” kupus pa je tako narastao, Morić kaže da nema nikakav poseban recept za dobar i kvalitetan rod povrća, osim što sa ljubavlju radi i dosta vremena provodi u bašti.

-Najvažnije je da je sve na prirodnoj bazi. Poneki šapat i lijepa riječ nisu nikome na odmet, pa ni povrću – u šali kaže Morić.

Ova velika glavica kupusa završila je u Dubrovniku, kod Morićeve sestre. Vrijedni domaćin odranije je poznat u svom gradu i po neobično velikom paradajzu, krompiru, te drugom povrću, tako da su njegovi proizvodi, iako ih rijetko prodaje na trebinjskoj pijaci, prepoznatljivi i ne mogu se spustiti na tezgu, a već su prodati. Prijatelji kažu da Boro ipak ima neki tajni recept koji ne želi otkriti kako bi im prkosio. (agencije)