Ima 96 godina i mijenja pogled na starost: Oduševit će vas ovaj vitalni bodibilder

charles_eugster__v680x452Najstariji svjetski bodybilder, Charles Eugster ima 96 godina i definitivno mijenja pogled na starost. Zubar po profesiji, u svojim 60-im posvetio se veslanju, a bodybuildingom se počeo baviti u 87. godini života. Živi je dokaz kako se tijelo može izgrađivati u bilo kom životnom dobu.

Htio je zadiviti mlade 70-godišnjakinje!

„Želio sam tijelo grčkog boga Adonisa, kako bi se za mnom okretale seksi, mlade 70-godišnjakinje na plaži“ – rekao je duhoviti Charles u svojem govoru na TEDx konferenciji u Švicarskoj 2012. i izazvao salve smijeha u publici.

U govoru po kojem će ostati zapamćen, upozorio je na debljinu i pandemiju dijabetesa kao na veliki svjetski problem. Osvrnuo se i na neprekidno starenje stanovništva. „Uskoro će biti više ljudi starijih od 60 godina nego djece mlađe od 15, čovjek je uništio čudo starenja, pretvarajući ga u doba degeneracije i bolesti.“ – rekao je i dodao da većina starijih osoba uzima previše hrane i lijekova, a premalo se fizički i mentalno aktivira.

„Ali uspješno starenje je moguće. Važna su tri faktora: doživotni rad i učenje, ishrana i vježbanje“ – tvrdi ovaj vitalni sportaš.

„Naši mirovinski sustavi su financijski neodrživi. Od presudne je važnosti da starije osobe budu integrirane u radnu snagu, ne samo zbog novca već i zbog zdravlja. Penzija nije kraj, ona bi mogla biti novi početak, prilika da se izgradi novo tijelo, razviju uspavani talenti i počne novi život za narednih 30 godina“ – rekao je Charles.

Na kraju je svoj govor vitalni bilder začinio duhovitom dosjetkom: „Da je u Rajskom vrtu, Adam odbio voće koje mu je ponudila Eva i da je umjesto toga pojeo zmiju – protein, svet bi bio drugačiji“. (penzic.20minuta.hr)