Ima 61 godinu, a kožu glatku kao djevojka: Njeguje se najjednostavnijim preparatom na svijetu!

Zapanjujući model Jazemenah Rosi kojoj su se vrata te industrije otvorila tek kad je imala 45 godina, zahvaljujući svojoj bijeloj kosi i gotovo savršenoj koži, još otad vrlo je tražena, a danas malo ko može da povjeruje kako ona ima 61 godinu.

model

Otkrila je kako to može zahvaliti zdravom životnom stilu, a posebno maslinovom ulju koje na kožu nanosi svakodnevno, dok jednom nedeljno od maslinova ulja pravi poseban preparat kojim se takođe maže, piše The Sun.

Rođena u Francuskoj, karijeru modela počela je s 28 godina što se za tu industriju smatra ekstremno kasnim, ali probila se tek kad je imala 45. Tvrdi da je maslinovo ulje najveća tajna njenog izgleda, a svakodnevno uživa u obrocima bogatim hranjivim supstancama.

“Mediji nas žele uveriti da za savršenu kožu trebamo svakakva čuda, ali to nije istina. Odrasla sam u okruženju u kojem se maslinovo ulje koristi za kuhanje, a koristilo se i za kosu i kožu – ništa više”, rekla je u razgovoru za Daily Star Online.

Rosi se kune da je za njenu figuru zaslužna i zdrava ishrana. Svaki dan pojede jedan avokado, a smrznutu hranu iz mikrotalasne ne jede. Njena dijeta bazira se na povrću, kvalitetnoj ribi i mesu te voću i orašastim plodovima.

(stil.kurir.rs)