Ilda K. je spas pronašla kod Bebe: ZAMALO DA JE SIHIRI UNIŠTE

Ti sama znaš kome su poklanjala svoju svečanu i skupocjenu garderobu, pa su ti se u njoj vratili sihiri, da budeš strašilo i sebi, i drugima, da od svrbeži nemaš sna, da rođena djeca sa strepnjom prilaze tebi – objašanjavala mi je Beba i polako meni otvarala oči. Tada mi je jedino trebalo svježeg zraka i vode, da dođem sebi.

Ilda K. iz Sarajeva je u pedesetim godinama shvatila šta znači biti žrtva sihira i zlobnih ljudi. I dalje tvrdi da je stradala ni kriva, ni dužna, te da joj nikada i nikako neće biti jasno zašto je ona postala metom, po njenom mišljenju, najnižeg društvenog sloja.
Preko noći se pretvorila u tešku bolesnicu, kojoj ljekari nisu mogli otkriti pravu dijagnozu, a nakon toga i učinkovitu terapiju.

„Bila sam najnesretnija žena na svijetu. Pomišljala sam na samoubistvo. Očaj je bio toliki da nisam uopće izlazila iz kuće. Svi koji su me poznavali, bili su zaprepašteni u šta sam se pretvorila – kaže nam Ilda i dodaje da je očaj narastao kad ni ljekari nisu uspjeli da otkriju o čemu se radi.

Zbunjeni ljekari

Posjetila sam sve vodeće stručnjake dermatologe koje sam znala. U imnostranstvu su mi tvrdili da je riječ o alergiji.

„U početku sam vjerovala da će se taj problem riješiti. Ali niti jedan lijek koji sam koristila nije bio učinkovit i činilo mi se da se sve samo pogoršava. Pokušala sam i nešto alternativno, posjetila nekoliko travara, hodža i vidovnjaka. Ali, svi su nudili samo privremena rješenja i govorili mi da nešto tako nikada nisu vidjeli.

Pokušavala sam da se smirim i utješim činjenicom da će proći, ali nije išlo. Plakala sam danima i nisam željela nikoga da vidim. Suprug i djeca su me preklinjali da se smirim, ali ja nisam mogla podnijetgi bol, ni duševnu, ni tjelesnu.
Ipak, nisam gubila nadu. Tragajući za „slamkom spasa“ stigla sam do „Aure“, u kojoj mu je pogled zastao na priči o Iscjeliteljki Bebi. Bila je to moja posljednja nada da opet budem stara Ilda.

Onako preplašena i mrvicom nade javila sam joj se, dogovorili termin za posjetu. Beba mi je u telefonskom razgovoru spomenula vezu sihira i mojih kožnih oboljenja.

Nažalost, ovo kod Vas dolazi šejtanskim poslom. Neko je želio da ljudi od Vas bježe, da Vi patite i da na kraju sebi presudite – kazala mi je Beba, te dodala da postoji rješenje, koje će veoma brzo donijeti rezultat.

Na terminu kod Bebe sve je bilo jasno kao dan. Žena mi je sve crtala i polako me izvodila iz magle. Podsjetila me da sam u svojoj plemenitosti zaboravila na zlobnost, da se ponekad „dobro ne vraća dobrim“.

„Ti sama znaš kome su poklanjala svoju svečanu i skupocjenu garderobu, pa su ti se u njoj vratili sihiri, da budeš strašilo i sebi, i drugima, da od svrbeži nemaš sna, da rođena djeca sa strepnjom prilaze tebi – objašanjavala mi je Beba i polako meni otvarala oči. Tada mi je jedino trebalo svježeg zraka i vode, da dođem sebi.

Kad sam se pribrala i „došla sebi“, te čula sve o svom životu, moje povjerenje u gospođu Bebu je postalo beskrajno. Predosjećala sam da sam pronašla rješenje za svoj problem koji mi je rušio život.

Komšiluk

Već nakon prvih sedam dana osjećala sam poboljšanje i počelo je povlačenje ranica koje sam imala na svakom centimetru svoga tijela. Naročito je bilo izraženo po rukama, obrazima i vratu.
Onaj, koji mi je to napravio (mada naslućujem o kojoj nazovi dami je riječ, zaista je bio zloban i učinio je takav zločin zbog kojeg ću ostati cijeli život obilježena.

Sreća pa su Bebina učena voda, duhovni tretmani i Hamajlija protiv svih nevolja veoma brzo djelovali. Onog momenta kada sam primijetgila da fleke postaju nekako manje izražene, bilo mi je jasno da se nešto dešava. Doduše, svaka sekunda, sat ili dan su mi bili vječnost.

Teško je riječima opisati radost kada ujutro pogledam u svoje ruke, a odvratne fleke, koje su mi ličile na momente kao da sam se ošugala, sve manje izražene, lice čistije, a ja cvjetam, ljubim Bebinu hamajliju, umivam se njenom učenom vodom, pijem je kao najukusniji sok. Sve je nestalo za sedam dana.

Kada se liječenje kod Bebe pokazalo uspješnim i kada sam počela da dišem punim plućima bila sam spremna i oprostiti onoj koja mi je to napravila. To je osoba iz moga komšiluka. Lijepo smo se pazile godinama, bila je nesretna u ljubavi, nije se uspjela dokazati ni kao uspješna, niti kao porodična žena.

Beba mi nije htjela kazati njeno ime, ali ja dobro znam kome, kada i zašto sam posuđivala garderobu. Zapravo, nakon što su nestale fleke sa moga lica, ona se uopće više nije brinula za moje stanje. Bukvalno, kao da je neko sagradio zid između nas dvije….

Kontakt telefoni Iscjeliteljke Bebe u Sarajevu su 033 619 740 ili 061 057 380. Pozivni za BiH je 00387.