Ideja za ručak: PUNJENE PAPRIKE SA MESOM

Kuharica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Sastojci: 10 komada manjih paprika, 400 gr. mljevenog mesa, 70 gr. riže (oblo zrno), 2 komada paradajza, 1 glavica luka isječen na kocke, 1 kašika paradajz pirea, 2 čehne bijelog luka, 50 ml. ulja, 700 ml. vruče vode, 1 kocka za supu, 1/2 kašičice soli, 1/3 kašičice bibera, 1/3 kašičice tucane paprika, 2 kašičice aleve paprika, 1 grančica peršuna

Uputstvo za pripremu:

Paprike oprati očistiti od peteljki i sjemenki i na par mjesta ih izbockati sa strane. Luk isjeći na kocke, staviti u tiganj sa uljem, propžiti da omekša, dodati mljeveno meso, sitno sjeckan bijeli luk, kašiku paradajz pirea, so, biber, 1 kašičicu aleve paprike i tucanu papriku, dodati malo vode da se meso lakše razdvoji (da ne ostanu grudvice) dinstati oko 5 minuta. Kada je meso gotovo, dodati rižu i sve lijepo promiješati.

Papike puniti sa kafenom kašikom (bar je meni tako najlakše). Paprike zatvarati sa komadićima paradajza.

U tiganju/šerpi u kojoj smo dinstali meso, sipate oko 30 ml. ulja, 1 kašiku aleve paprike i jednu kocku za supu (isitnite je prstima) Stavite tiganj/šerpu na ringlu da se zagrije i lepo istopi kocka i aleva parika. Prelite paprike sadžajem iz tiganja, a zatim sa 700 ml. vode. Od gore nasjeckajte peršun.

Prekrite paprike folijom, Pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni sat vremena, nakon sat vremena sklonite foliju i pecite ih jos 40-60 minuta, sve zavisi od rerne.Kada dobiju lijepu koricu, paprike su gotove