Idealan hobi u korona izolaciji za svaki znak: DJEVICE UČITE JEZIKE, RIBE SVIRAJTE, BIKOVI VJEŽBAJTE….

Ne znate šta da radite u kući, ništa vas ne ispunjava? Postoje neki prijedlozi za idealan izolacijski hobi za svaki horoskopski znak.

Ovan – naučite nov recept
Ovnovi su dinamični i kreativni, a uz to su obično i pravi gurmani. Spojite li sve to u jedno – kuhanje zvuči kao idealna zanimacija za vas, a pravo je vrijeme da usavršite svoje kulinarske sposobnosti isprobavanjem novih recepata i kuhinja. Srezni će biti i vaši ukućani.

Bik – vježbajte
Iako im prija da budu kod kuće više nego ostalim znakovima horoskopa, Bikovi vole jedan dio dana da provedu aktivno prije nego što se sklone u svoje utočište. A ako je izolacija poremetila vaš dnevni ritam, vrijeme je za povratak starim navikama. Umjesto da s kesom čipsa u ruci plačete za zatvorenom teretanom, pronađite videa s vježbama na Jutjubu i pokrenite se.

Blizanci – pročitajte knjigu (ili više njih)
Prirodno znatiželjnim Blizancima kod kuće je posebno dosadno, pa je za njih idealan bijeg od stvarnosti neka dobra knjiga. Čak i ako niste knjiški moljci, pružite šansu ovoj ideji i mogli biste da se iznenadite koliko će vas to učiniti sretnijima.

Rak – preuredite prostorije u domu
Iako su po prirodi jako kreativni, Rakovi obično nemaju vremena za ostvarivanje svojih ideja koje se obično tiču uređenja doma. Sada za to vremena imate na pretek i pravo je vrijeme da ostvarite svoje zamisli. Preuredite jednu prostoriju ili barem kutak u domu, a osim što ćete sebi skratiti vrijeme u izolaciji, bićete ponosni na svoja djela.

Lav – pokrenite blog
Ili, ako ste skloniji snimanju videa – blog. U svakom slučaju, potreban vam je neki izduvni ventil kroz koji ćete moći da iskažete svoje stavove i mišljenja drugima, sada kada oko vas nema okupljene gomile. Bonus je i što ovako možete da postanete slavni, a svi znamo da Lavovi obožavaju da budu u centru pažnje.

Djevica – naučite nov jezik
Praktične i organizovane Djevice nikako ne vole da troše vrijeme ne radeći ništa. Zato je za vas idealan hobi u izolaciji – učenje, a nov jezik će vam sigurno dobro poslužiti u životu i možete da ga dodate u svoju biografiju.

Vaga – naučite da šijete
Vage obožavaju lijepe stvari, a posebno lijepu garderobu. Problem je u tome što često zamisle nešto što ne mogu da nađu u radnji ili se zaljube u neki zlata vrijedan dizajnerski komad koji ne mogu sebi da priušte. Zato je idealan izolacijski hobi za Vage šivenje. Osim što biste u tome mogli da budete jako dobri, jer ste obično vješti s rukama, kada naučite da šijete, moći ćete sami da sašijete kreacije o kojima ste maštali.

Škorpija – posadite baštu
Škorpijama je jako teško da budu zatvorene u četiri zida i stalno traže izgovore da izađu iz kuće. A savršen i dugotrajan izgovor je sadnja bašte. Ako ipak niste te sreće da imate dvorište, možete i na balkonu (pa čak i unutar stana) da posadite cvijeće ili začinsko bilje oko kojeg ćete trebati da se brinete i što će vas okupirati dok se sve ovo ne završi.

Strijelac – gledajte dokumentarce
Strijelci su uvijek željni novih avantura, a posebno su im draga putovanja u nepoznato. S obzirom na to da je to trenutno neostvarivo, utešiće vas dokumentarci o zanimljivim lokacijama na svijetu, a sigurno će vas zabaviti i blogovi o putovanjima.

Jarac – vodite dnevnik
Oduvijek ste sanjali o tome da napišete knjigu? Sada vam sigurno ne nedostaje inspiracije, a za početak možete pisati dnevnik koji će vam, čak i ako ga nikad ne pretvorite u knjigu, pomoći da barem malo rasteretite svoj mozak od bujice misli.

Vodolija – sređujte se
Vodolije vole da izgledaju lijepo, a ako inače nemate vremena za pravljenje frizura i eksperimentisanje sa šminkom, pravo je vrijeme da isprobate sve što ste htjeli. Usput ćete i da usavršite svoje frizerske i šminkerske vještine pa ćete se ubuduće lakše i brže spremiti onako kako ste htjeli.

Ribe – svirajte
Rođeni u znaku Ribe uživaju u muzici više od ostalih i često su nadareni za nju, u smislu da sviraju barem jedan instrument. Ako još niste otkrili taj svoj skriveni talent, pravo je vrijeme da ga pronađete.