LEANARDO BARBOSA – “BRAZILSKA MUNJA” LIJEK ZA KONJE MI POMAŽE SANIRATI POVREDE!

Nije tajna da se s godinama mnogi profesionalni sportisti muče sa raznim povredama do kojih sve lakše dolazi, a svoje slobodno vrijeme provode tražeći savjete od svjetski poznatih liječnika i naporno trenirajući kako bi održali korak sa svojim mlađim i izdržljivim kolegama.

Vjerovatno su ti isti sportaši bezbroj puta poželjeli da postoji neki čarobni napitak koji će ukoniti sve njihove tegobe, a izgleda kako je tridesetrogodišnji košarkaš američkog Golden State Warriorsa, Leandro Barbosa pronašao baš takav eliksir – iako on nije namijenjen za ljudsku upotrebu…

NAPITAK MI JE VRATIO STARU FORMU!

Leandro Barbosa će zauvijek biti poznat kao „Brazilska Munja“, nadimak koji je dobio tokom svojih fantastičnih NBA sezona od 2004. do 2008. godine. Svoje protivnike je često driblao i ostavljao zbunjenim svojim brzim potezima i odličnim završnicama, ali ta vremena su davno prošla.

arnica ekstrakt

Barbosa danas provodi svoju 13. godinu u NBA ligi, i sa svoje 33 godine, ne posjeduje sasvim onu brzinu i okretnost s kojom se mogao pohvaliti na početku karijere.

Pored toga, prije tri godine imao je veliku i komplikovanu operaciju koljena, ali ipak Leandro je i dalje u nevjerovatnoj formi. Danas najčešće ima rezervnu ulogu u Golden State Warriorsima, čiji navijači povremeno svjedoče njegovoj legendarnoj brzini, a sve zahvaljujući tajnom eliksiru kojeg pije dva puta dnevno.

Naime, radi se o tečnom ekstraktu iz južnoameričke biljke pod nazivom Arnika do Mato, čiji sok svijetli zelenom bojom, a namijenjen je konjima kako bi se ubrzao njihov oporavak od povreda.

 

Poznati košarkaš je počeo sa redovnim konzumiranjem ovog suplementa nakon operacije koljena u 2013. godini, i od tada Barbosa se kune u njegovu djelotvornost. Toliko je bio oduševljen rezultatima i brzinom oporavka da svakih nekoliko sedmica direktno iz Brazila dobija pakete sa ovim napitkom, kojeg ispija dva puta dnevno.

 

  • Peče me grlo dok ga gutam, i hvatala me vrtoglavica sve dok se nisam navikao na ukus. Sada ga pijem bez problema, i ovaj napitak čisti sve loše stvari koje se nalaze u organizmu.- rekao je Barbosa za New York Times.

SAIGRAČI MISLE DA SAM LUD!

arnica biljkaBiljka Arnica do Mato u sebi sadrži flavonoide, odnosno grupu biljnih metabolita sa antioksidantnim djelovanjem. Također, sadrži i klasu hemijskih spojeva koji imaju protuupalna svojstva, ali uprkos svim ljekovitim svojstvima, Barbosini saigrači smatraju kako je odvratnog ukusa.

– To je lijek koji se daje konjima, a konji moraju da trče. Kad god se povrijede, on   im pomaže da se veoma brzo oporave.- objašnjava Barbosa i dodaje kako njegovi prijatelji i saigrači nisu bili baš oduševljeni ovim lijekom kao on.

  • Uspio sam nekako nagovoriti svog prijatelja Festusa Ezilia da proba napitak, ali ga je odmah ispljunuo rekavši kako je groznog ukusa i da sam lud što ga pijem.- kroz smijeh kaže Leonard, a sličnog mišljenja je i njegov saigrač Harrison Barnes koji je skoro povratio i rekao da lijek ima ukus kiseline.

 

Ova neobična biljka iz Južne Amerike je skoro potpuna nepoznanica u američkom sportu, pa čak i šire. Nekoliko stručnjaka i botaničara kažu da nikada prije nisu ni čuli za nju, ali Barbosa je i dalje oduševljen njom. Naime, tvrdi kako nije slučajnost što od početka konzumiranja ovog neobičnog napitka iz dubina Amazona, nije pretrpio nijednu ozbiljniju povredu.

(aura.ba/arhiva magazina Aura)