I U HOLLYWOODU POSTOJE DUGI BRAKOVI: Evo dokaza…

Sretan je onaj muškarac koji pronađe pravog prijatelja, a najsretniji je onaj koji ga pronađe u svojoj supruzi.˝ (Franz Schubert)

U vrijeme kada brakovi ˝pucaju˝ veoma brzo, veliko je iznenađenje upoznati ljude koji su u sretnoj, bračnoj, zajednici dugi niz godina. Ako pri tom to iznenađenje dolazi iz Hollywooda, onda ti brakovi zaslužuju divljenje. Veliko je osvježenje kada nakon braka između Britney Spears i Jason Alexander, koji je trajao nevjerovatnih 55 sati, shvatimo da postoje u toj čuvenoj Los Angelskoj četvrti, brakovi koji i nakon više od dvije decenije odišu ljubavlju. Kada može Hollywood, zašto ne mogu i obični smrtnici?

Sir Richard Branson i Joan Templeman
-Osnivač Virgin grupe, Richard Branson, je svoju dugogodišnju djevojku Joan Templeman odlučio vjenčati nakon što im je to predložila sedmogodišnja kćerka, Holly. Par je još više zbližila tragedija 1979. godine, kada im je umrla prva kćerka Clara Sarah. Tri godine kasnije rodila se Holly, a sin Sam 1985.godine. Oboje su prisustvovali na vjenčanju svojih roditelja, a na svoje vjenčanje Richard je stigao viseći iz halikoptera. Pored velikih obaveza, Richard nikada nije svoj posao stavljao ispred porodice.

Jon Bon Jovi i Dorothea Hurley
-1989. godine seksi roker Jon Bon Jovi vjenčao se sa svojom ljubavi iz srednje škole Dorotheom Hurley. Vjenčanje je održano u čuvenoj kapelici, Graceland, u Las Vegasu. U braku su dobili četvero djece, a on je uvijek isticao kako mu je porodica na prvom mjestu. Iako su rokeri poznati po raskalašenom životu, Jon Bon Jovi, nikada nije imao skandala. Čak i ako ga pitate on će vam reći da ne voli ići u Hollywood. E, to je zaista rijetkost, zar ne?!

Bryan Cranston i Robin Dearden
-˝Ona je prava žena i žena mog života˝ ponosno istiće Bryan, zvijezda serije Breaking Bad . Upoznali su se 1984. godine , a pet godina poslije su se i vjenčali. Ponosni su roditelji kćerke Taylor. Na dodjeli Emmy nagrade, zahvalio se svojoj supruzi i kćerki i poručio im da ih voli više i od bejzbola. Zašto vas ne iznenađuje što ovaj brak traje više od četiri decenije?! Prevelika količina ljubavi i poštovanja je njihova formula.

Kevin Kline i Phoebe Cates
-˝Sjećam se kad sam je prvi put sreo, bila je previše sretna, previše entuzijastična za mene. Pitao sam se o čemu bismo pričali˝, priznao je jednom Kline. Vjenčali su se 5.marta 1989. Godine, a u braku su dobili kćerku Gretu ( 20) i sina Owena ( 23 ). Par je 2001. u filmu The Anniversary Party glumio zajedno sa svojim naslijednicima. Sretna porodica,zaista.

Meryl Streep i Don Gummer
-Njih dvoje su u braku 34 godine, a venčali su se 15. septembra 1978. godine. Njen suprug, kao i ona, ima jedinstveni talenat, on je respektovani vajar čija su djela u muzejima širom sveta. U braku su dobili troje dece. Iako su često bili pred razvodom, brak su uspjeli spasiti.