I preko mobitela se može saznati kakav vam je brak i koliko ima ljubavi među vama? Dovoljne su samo tri situacije…

Prema mišljenju stručnjaka, u mobinim telefonima se doslovno kriju tajne o našem braku. Tačnije, naše navike korišćenja mobilnog i sadržaj koji je se u njemu nalazi otkriva kakav je naš bračni odnos.

1. Koliko često zovemo svog partnera ili mu šaljemo poruke, pokazuje je li nam brak svakodnevno na listi prioriteta

Bez obzira na prirodu posla, najjači parovi uvijek nekako pronađu način da se jave jedno drugome tokom dana, čak i kada im je raspored prenatrpan. Čak i kratke interakcije pomažu parovima da njeguju povezanost, a stručnjaci upozoravaju da je za kvalitetan bračni odnos svakodnevna komunikacija nužna. Ko ima vremena za lovljenje Pokemona ili praćenje najnovijih vijesti na mobilnom, itekako mora da ima vremena za komunikaciju sa partnerom.

2. Skrivanje mobilnog upućuje na nedostatak iskrenosti i povjerenja u braku
Ako partner tajnovito uvijek čuva mobilni uz sebe, ne dozvoljava da mu se približimo i nervozan je ako se to dogodi – vjerovatno nešto krije. Nema drugog objašnjenja za ovu pojavu. To ne znači da je u pitanju preljuba ili druga osoba u njegovom životu. Tajanstveno ponašanje upućuje na veliki nedostatak povjerenja koje može proizaći iz raznih trauma i neriješenih problema. Naravno da svako zaslužuje svoju privatnost pa sigurno nećemo svom partneru na pregled dati intimne SMS razgovore s najboljim prijateljicama ili prijateljima, ali to ne znači da ćemo od partnera skrivati činjenicu da razgovaramo sa prijateljima o privatnim stvarima.

3. Fotografije su često dokaz jesmo li zaista prisutni u svom braku.
Neke osobe u potpunosti izbjegavaju čuvanje privatnih fotografija na mobilnom. U tom slučaju sasvim je normalno da ne posjeduju ni fotografiju svog partnera ili partnerke. Međutim, ako naš partner na mobilnom ima nekoliko mapa sa fotografijama svojih prijatelja i drugih članova porodice, a među njima nema mjesta za naše fotografije – nešto ipak ne valja. Ponekad nismo ni svjesni da umjesto glavne uloge u nečijem životu igramo onu sporednu. U tom slučaju potrebno je više komunikacije sa partnerom kako bismo shvatili zašto se to dogodilo i kako jedno drugome opet možemo da postanemo prioritet u životu.