I buđenje noću ima svoju poruku: SIGNALE ŠALJU BUBREZI, PROSTATA, JETRA, PLUĆA…

Bogata znanja istočnjačke medicine u većini slučajeva ciljaju na sprečavanje nastanka bolesti tako se po vremenu u koje se redovno budite noću može odrediti potencijalna bolest

Naš orgnizam ima biološki sat, pa je svaki organ naročito aktivan u određeno vrijeme. U slučaju da vas njegova aktivnost tjera da se budite, to prvenstveno govori o zastojima u njegovom radu. Takođe, važno je znati da su sa svakim organom povezane određene emocije. Misao koja vam dugo vremena ne daje mira obavezno će se odraziti na fizičko stanje vašeg organizma.

Ako se budite…

Od 23 do 1,00 sat – Žučna kesa počinje aktivno prerađivati masnoće u ovom periodu. Povećano opterećenje signalizira da bi u ishrani trebalo izbjegavati štetne masti (margarin, laki margarin, majonezu, brzu hranu i tome slično). Takođe, u organizam treba unositi više prirodnih izvora masti, tj. korisnih masnoća (grgeč, losos, skuša, šaran, biljna ulja). Emocija povezana s nepotpunim radom ovog organa jeste OSUĐIVANJE.

Od 1,00 do 3,00 sata – Ovo je vrijeme energičnog rada jetre. Vjerovatno u ishrani ima mnogo materija toksičnih  za pomenuti organ (pečeno, slatko, dimljeno, konzervisano, alkohol), budući da se zbog toga organizam probudio. Trebalo bi ozbiljno preispitati ishranu i korigovati je. Emocije povezane s radom ovog organa jesu GNIJEV I RAZDRAŽLJIVOST.

Od 3,00 do 5,00 sati – Pluća intenzivno gomilaju kiseonik pred zoru, pa san prolazi zbog vjerovatnih zastoja u radu ovog organa. Potrebno je češće raditi vježbe disanja i jačati disajni sistem. Ostavite pušenje, ili ga barem smanjite. Emocija povezana s nepotpunim radom ovog organa jeste TUGA.

Od 5,00 do 7,00 sati – Debelo crijevo počinje aktivno da radi, pa su mogući pozivi u toalet, što je sasvim prirodno za ovo vrijeme. Samim tim, normalno je i probuditi se u ovom periodu – to je pokazatelj zdravih navika i urednog metabolizma.
Emocije povezane s nepotpunim radom ovog organa jesu BEZIZLAZNOST SITUACIJE I NETRPELJIVOST.

(aura.ba)