Hurmašice punjene čokoladom: Najbolje hurmašice!

Način pripreme
Omekšali putar izmiksati sa 2 fildžana ulja. Dodati 4 velike kašike šećera i jednu malu kašičicu vanilin šećera.

Nastaviti miksati 4-5 minuta.

Dodavati jedno po jedno jaje, miksajući cijelo vrijeme.

Umutiti 1 kašičicu praška za pecivo sa 2 kašike sirćeta (pazite: to pjeni).
Dodati umućenom putru. Dodavati brašno do željene gustoće, da ne bude ni pretvrdno, a ni premekano.

Otkidati komadiće tijesta, na sredini staviti kockicu čokolade.
Sve fino spojiti da tokom pečenja ne iscuri. Oblikovati. Hurmašice peći na 190°C oko 30-40 minuta ili dok ne porumene.

Vruće hurmašice zaliti hladnom agdom.

Agda:
šećer i vodu staviti da prokuhaju i staviti kašičicu vanilin šećera, pola kašikice muškatnog oraščića i pola kašičice kardemoma (po želji).

Ohladiti agdu.

Tijesto
150g
omekšalog putra
četiri
kašike šećera
jedna
kašičica vanilin šecćera
dva
jajeta
jedna
kašicica praška za pecivo
dvije
kašike sirćeta

brašna po potrebi

kockice čokolade
dva
fildžana ulja
Agda:
250g
šećera
5-6 dl
vode
jedna
kasicica vanilin šećera
pola
kašičice muškatnog oraščića
pola
kašičice kardamoma

 

Komentari

komentara

error: Content is protected !!