Hrvatski svećenik protiv Merlinovog nastupa u Dubovniku: Plaćate čovjeka koji se borio protiv Hrvata, a njegovo pjevanje je slično hodžinom zavijanju s džamije!

Kada ovakve uvrede, poniženja i laži izađu iz usta katoličkog svećenika, kojem je sveto pravilo istina i samo istina, treba se zapitati šta to odgaja i u svojim redovima drži Katolička crkva?


Penzionisani hrvatski svećenik Ivica Sinanović iz Dubrovačke biskupije se na svom FB profilu okomio na Dubrovčane koji će ugostiti Dinu Merlina na dočeku Nove 2018. godine za honorar od 54.000 eura. Pri tome je iznio degutantne i, vjerniku, neprimjerene optužbe i poređenja. Da nesreća bude još veća svećenik je to sve objavio na Božić, katolički praznik ljubavi, milosti, istine i praštanja. Evo šta je napisao:

“Žalim i duša mi žalosna kada čujem da vas u Novu godinu uvodi pjevač iz Bosne, Dino Merlin ! Kada već plaćate velike novce čovjeku kojeg uopće ne poznajete, mogli ste ugostiti neku hrvatsku glazbenu zvijezdu, a ovako plaćate čovjeka koji je ubijao i borio se protiv Hrvata! Njegovo zavijanje je slično zavijanju hodže sa džamije, pa bujrum gospari !!

Pazite sad ovo: Dino Merlin ratovao i protiv Hrvata!
Znam već kako će Merlin reagirati na ove riječi don Sinanovića, koji je u Hrvatskoj dosta poznata ličnost iz duhovnog svijeta. Slovi kao nacionalista, bio je optužen i za ubistvo. (Oslobođen je u sudskom procesu, jer je ubio čovjeka u samoodbrani)

“Pas mu majku (sa onim dugim i specifičnim ssssssssssssss) – kazao bi Merlin u svom stilu, bez trunke mržnje ili želje da se obračunava sa takvim ličnostima.

Kao vjernika, vjerujemo, da ga duboko u duši boli vrijeđanje islamskih bogomolja i molitvi. (Izraz zavijanje je neprimjeren).

O ratu je Merlin odavno prestao pričati. Ne znamo kako će reagirati na laži svećenika Ivice Sinanovića koji reče “da je Merlin ratovao protiv Hrvata”.

Strašne su to i neutemeljene optužbe kada ih izgovori pijačni prodavač za kojeg se može kazati da je neinformisan. A kada to izađe iz usta katoličkog svećenika, kojem je sveto pravilo istina i samo istina, treba se zapitati šta to odgaja i u svojim redovima drži Katolička crkva?

Tek toliko da se zna Dino Merlin je od 1993. godine jedno vrijeme bio državljanin Zagreba, a nakon toga Štutgarta, Beča, Minhena, Štokholma….O ratu između Hrvata i Bošnjaka u BiH mogao je dobijati vijesti iz printanih i elektronskih medija. Stidite se don Ivice Sinanoviću! (aura.ba/Ekrem Milić)