Hrvatima se nudi posao iz snova: Ne puštajte vodu poslije velike nužde, već zaradite godišnje i do 78.000 kuna!

Doslovno spajate ugodno s korisnim i usput činite dobro djelo, jedino što biste nakon čitanja sljedećih redaka mogli nakratko izgubiti apetit. Ako ste kratki s lovom i baš bi vam dobro došla injekcija gotovine, mogli biste jako dobro zarađivati samo donacijom vlastitog izmeta. Da, dobro vidite!

Transplantacija fekalnih mikroorganizama ili jednostavno – presađivanje kakice – sada se koristi za liječenje različitih medicinskih stanja, uključujući multiplu sklerozu te hronični proljev. Potražnja je za zdravim ljudskim izmetom toliko narasla da, na primjer, u Australiji masno plaćaju ljudima koju mogu proizvesti zdravu stolicu.

U čemu je fora?

Računica je jednostavna: uzmete li u obzir to da dobivate 40 eura za jedno pražnjenje, mogli biste zarađivati 120 eura sedmično, 480 eura mjesečno, a godišnje oko šest hiljada eura ili 78.000 kuna.
Australski centar za probavne bolesti toliko dobro plaća samo kako bi ohrabrio ljude da doniraju kakicu jer su kratki s donacijama. Profesor Thomas Borody rekao je Daily Telegraphu kako je dosad izveo više od 12.000 transplantacija crijevne flore, a u prosjeku ima 10 zahvata dnevno.

Ali kako to funkcionira?

Jednostavno rečeno, stolica se zdrave osobe prebacuje u crijeva bolesnika. Ideja je da se bakterije iz doniranog izmeta prihvate za pacijentova crijeva i zamijene dobre bakterije koje su kod njih u nestašici ili ne rade kako treba.

Kriteriji koje donator mora ispunjavati

Nažalost, ne može se za donaciju prijaviti svako jer su kriteriji prilično strogi. Da bi vas uopće uzeli u obzir, morate napraviti krvnu pretragu i poslati uzorke triju stolica na analizu. Trebate paziti i na ishranu. Dakle, valja držati dijetu bez kukuruza, školjaka, šunke i kobasica te nipošto ne smijete trošiti antibiotike. Stolicu je potrebno dostaviti u bolnicu maksimalno nekoliko sati od obavljanja nužde. (Net.hr.)