Hronični bolesnici i Feng šui principi: Nered na lijevoj strani doma utiče na kostobolju, a na glavobolju – prednja strana kuće!

Prema feng šuiju svaki dio vašeg doma ili kancelarije odgovara određenom dijelu tijela. Zato, ako patite od nekih hroničnih bolova, to može značiti da su baš u nekom dijelu doma prekršeni feng šui principi. Pročitajte spisak simptoma i odgovarajućih tačaka u domu koje mogu kritične i koje treba preurediti.
Uši – Zdravstveni problemi vezani za uši, prema Feng šuiju, locirani su na zidu na kojem se nalaze glavna ulazna vrata. Očistite taj zid, ulazna vrata, riješite se svih nepotrebnih polica i ormarića koji su na tom zidu.

Ruke – Ako imate probleme s rukama ili prstima, provjerite najbliži lijevi ugao doma od ulaznih vrata. Elektronska oprema ili nered na tim mjestima potenciraju probleme.

Stopala – Ako imate problema sa stopalima, provjerite centralno područje lijeve strane doma, koje je povezano sa sposobnošću da stojite samostalno na svojim stopalima. Isušene biljke, vrućina ili nered mogu narušiti energiju.

Kičma i kosti – Krajnji lijevi ugao doma povezan je s problemima s kostima. Provjerite ovo područje ako patite od bolova u leđima, osteoporoze ili sl. Ovo područje takođe daje energiju i snagu za protivljenje nasilnicima i zlostavljačima.

Oči – Područje povezano s očima nalazi se na najudaljenijim centralnom dijelu zida suprotnog od ulaznih vrata. Prljava ogledala, stakla i sl. mogu se reflektovati u problemima s očima. Provjerite ovo područje ako bolujete od glaukoma, konjunktivitisa, lošeg vida i slično.

Stomak i organi za varenje – Zdravstveni problemi vezani za sistem za varenje i stomak ogledaju se u udaljenom desnom uglu vašeg doma. Nemojte tu da držite namještaj oštrih ivica, električnu opremu i sl. Ovo područje bi trebala da očistite ako imate problema s prihvatanjem emotivne bliskosti u vezama.

Usta i disajni organi – Problemi sa zubima, astma i slično vezani su za centralni dio desne strane vašeg doma. Prejako grijanje ili previše svjetla u ovom području mogu iritirati i izazvati ovakve probleme.

Glava – Glavobolje, povrede, mentalni problemi, kao i perut i drugi problemi s kosom vezani su za prostor u prednjoj desnoj strani vašeg doma. Provjerite ovo područje i riješite se nereda.