Hranjiva medna voda za omekšavanje kože i smanjenje bora na licu

Paleontologija je utvrdila da su se pčele u svom savremenom obliku pojavile prije 40 miliona godina. U procesu evolucije, praroditelji pčela su se mijenjali, usavršavali svoje unutrašnje organe i slično.

Još u daleko prošlosti, pčela je bila predmet starhopoštovanja. Na amblemu starog Egipta, nalazi s epčela. Ona je za Egipćanine predstavljala hrabrost, predanost, vjernost. Nekim faraonima je dodjeljivana titula “Gospodar pčela”. Takav odnos prema pčeli nije bio slučajan. Zahvaljujući pčeli i njihovoj radnoj sposobnosti koja je našla primjenu u izreci “vrijedan kao pčela”, čovjek je dobio na poklon mnoge korisne proizvode: med, polen, vosak, matičnu mliječ, propolis, pčelinji otrov. Sve je ovo našlo široku primjenu u različitim oblastima industrije, poljoprivrede i medicine. Med je osim toga, veoma cijenjen proizvod za ishranu.

U enciklopediji je med ovako definisan: slatka, sirupasta materija koju proizvode medne pčele iz nektara biljaka.

Pogledajte kako med možete iskoristiti za podmlađivanje:

Potrebno: 90 grama ječmenog brašna, 35 gr meda i ulupan snijeg od bjelanceta dobro izmiješajte. Masku nanijeti na lice i ostaviti da djeluje 10-15 minuta. Ovom maskom se može čistiti lice prije spavanja, nakon čega kožu treba oprati toplom vodom, bez sapuna.

(aura.ba)